Avancronica meciului retur cu Patrioti Levice

CSM CSU Oradea se deplasează în Slovacia, acolo unde are programat cel de-al 4-lea meci din campania FIBA Europe Cup – ediția 2023/24. Roș-albaștrii se duelează cu campioana en-titre a acestei țări, Patrioti Levice.

Meciul este programat pentru miercuri (08.11), ora 19:00, în localitatea slovacă. Partida va putea fi urmărită în transmisiune directă pe canalul YouTube FIBA The Basketball Channel.

Gruparea antrenată de Cristian Achim are 1-2 la general și ocupă locul al 3-lea în Grupa J la jumătatea sezonului regulat. CSM-ul nu are altă opțiune decât victoria în jocul revanșă cu Levice. O nouă înfrângere ar elimina formația roș-albastră din calcule pentru o eventuală calificare în faza următoare. Așadar, meciul din Slovacia are caracter decisiv, victoria nefiind suficientă pentru accederea în TOP 16, fiind necesare alte rezultate pozitive în următoarele etape. Este însă cert că un rezultat negativ va elimina echipa orădeană din calculele calificării.

Levice are 2-1 la general și beneficiază de victoria obținută la Oradea, în prima etapă. Slovacii au învins atunci cu scorul de 93-91, la capătul unui regal ofensiv la ambele panouri. CSM-ul a avut atunci o cădere pe faza de atac în sfertul al 3-lea, lucru ce s-a dovedit a fi decisiv în ceea ce privește deznodământul partidei. Acel rezultat cântărește greu în prezent și poate să aibă o influență majoră până la încheierea acestei faze a competiției.

Delegația orădeană se deplasează în Slovacia în formulă completă. CSM CSU Oradea va beneficia de serviciile lui Donatas Tarolis și Tudor Gheorghe la această partidă după ce în tur au absentat în cadrul amintitei partide ce a avut loc la Oradea Arena. Roș-albaștrii au legat câteva meciuri în care au evoluat în rotație completă, lucru ce a ajutat la menținerea unui nivel de prospețime, la unitatea grupului și la consolidarea relațiilor de joc. Este însă cert că de această dată presiunea va apăsa pe umerii orădenilor, însă în același timp este un test foarte bun în ceea ce privește capacitatea de a performa în astfel de condiții a actualei echipe.

Fără îndoială, nivelul de angajament al lui Drasko Knezevic, abilitatea de a ataca în dribling și a pasa spre semicerc a lui Severi Kaukiainen, calitatea individuală a lui Jalen Adaway și jocul fizic al echipei slovace sunt elemente ce pot reprezenta veritabile provocări pentru CSM CSU Oradea.

Se anunță, fără îndoială, un joc deschis oricărui rezultat. Publicul slovac va fi fără îndoială un aliat important pentru Patrioti Levice, însă bihorenii au capacitatea de a se revanșa în fața acestui oponent.

Foto: Roby Boros