Avancronica meciului tur din dubla cu Bakken Bears

CSM CSU Oradea întâlnește Bakken Bears în prima manșă din sferturile de finală ale FIBA Europe Cup – ediția 2021/22. Roș-albaștrii se confruntă cu campioana în exercițiu a Danemarcei. Prima manșă are loc la Aarhus, în cursul serii de miercuri (09.03), ora 19:30, în transmisiune directă pe canalul YouTube FIBA – The Basketball Channel.

Bakken a avansat în sferturile de finală după ce Avtodor Saratov, din Rusia, a fost exclusă din competiție ca urmare a desclanșării, de cătra Rusia, a războiului din Ucraina. Scandinavii au avut o victorie din șase apariții în TOP 16, dar au făcut parte dintr-o grupă infernală, în care este posibil să se fi intersectat cu cele mai redutabile echipe din această competiție – amintita Saratov și Bahcesehir Koleji.

Gruparea daneză are o foarte bogată experiență internațională. În plus, mizează pe omogenitate, aproape toți componenții echipei fiind părtași la numeroase din succesele obținute de „urși” în ultimii ani. Pe lângă titlurile naționale, la capitolul performanțe trebuie trecute calificările în semifinalele FIBA Europe Cup din 2018 și 2020.

Totodată, Bakken are o forță ofensivă impresionantă. Cu o medie de 85.8 puncte pe meci, danezii se situează pe locul al 2-lea în FIBA Europe Cup la acest capitol statistic. Ritmul de joc, talentul ofensiv și calitatea atletică/fizică sunt elementele ce caracterizează jocul aceste formații.

În plus, Bakken se descurcă remarcbil și la capitolul organizare, lucru ce vine tot din experiența internațională extrem de bogată. De asemenea, această echipă are și un grup de fani pătimași, care își susțin favoriții necontenit.

Echipa din Aarhus este antrenată de către Anders Sommer. Acesta are 38 ani, dar a acumulat deja experiență la marginea terenului. El a lucrat la cârma lui Vaerlose BBK. De asemenea, a lucrat la cârma loturilor naționale U16 și U18 ale Danemarcei. El a preluat funcția de antrenor al cele mai importante echipe de baschet a acestei țări, Bakken Bears, în vara anului 2021, de la Steffen Wich, cel care a fost la cârma “urșilor” timp de mai bine de două decenii, fiind omul care a crecut în paralel cu echipa în baschetul danez.

Lotul de jucători ai lui Bakken Bears cuprinde trei jucători americani – Ryan Evans, Marvelle Harris și Travis Taylor. Alături de aceștia activează câte un jamaican Jarred Ogungbemi-Jackson, kenian Tylor Ongwae și un senegalez Michel Diouf. În efectivul lui Bears se află și Darko Jukic, jucător născut și format în Danemarca, dar cu origini în spațiul ex-iugoslav.

Doar trei jucători din rotația de bază se află la primul sezon în uniforma lui Bakken. Este vorba despre cei doi jucători de poziția 1, respectiv opțiunea a 2-a la postul de pivot. Fără îndoială, pivotul Michel Diouf este cel mai important jucător, acesta având experiență, IQ baschetbalistic, caracteristici fizice și influența necesare pentru a fi un veritabil lider de echipă.

CSM CSU Oradea a efectuat deplasarea în Danemarca pe parcursul zilei de marți (08.03). Roș-albaștrii au ajuns la dstinație, iar după câteva ore de odihnă vor efectua un prim antrenament la Vejlby Risskov Hallen. Miercuri, în dimineața meciului, CSM-ul are un al 2-lea antrenament, de aruncări. Delegația orădeană cuprinde 13 jucători, toți componenții rotației de bază fiind prezenți în deplasarea din zona scandinavă.

Meciul retur se va desfășura la Arena Antonio Alexe din Oradea pe 16 Martie, ora 19:00. Bilete pentru acest meci se pot achiziționa AICI. Abonamentele sunt valabile la acest joc. Partida de la Oradea va fi transmisă în direct la DigiSport.