Avancronica meciului U-BT Cluj-Napoca vs CSM CSU Oradea din ultima etapă a sezonului regulat

CSM CSU Oradea se deplasează la Cluj-Napoca pentru ultimul meci din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23. Adversar este U-BT din localitate. Meciul se va desfășura vineri (07.04), ora 18:00, la BT Arena.

Este un duel ce opune echipele care au câștigat ultimele șase titluri naționale. De asemenea, este confruntarea ce aduce față în față protagonistele finalei Cupei României și ocupantele primelor două poziții ale clasamentului Ligii Naționale la startul playoff-ului.

CSM CSU Oradea are 16-1 la general în TOP 10 și are asigurată prima poziție la încheierea sezonului regulat. Roș-așbaștrii au 24-1 în actuala ediție de campionat, respectiv o serie activă de 23 victorii în Liga Națională. În schimb, U-BT Cluj-Napoca este la 14-3 și va termina sezonul regulat pe locul al 2-lea. Echipa de pe Someș are 22-3 în actuala ediție de campionat.

Chiar dacă lupta pentru locul 1 în sezonul regulat s-a încheiat, duelul dintre U-BT Cluj-Napoca și CSM CSU Oradea are o semnificație aparte. Orice confruntare în ultimii ani între acestei echipe a însemnat mai mult decât locul în clasament. La fel va fi și de această dată, chiar dacă este posibil ca în anumite momente ale jocului rotațiile celor două echipe să fie mai lungi decât în condiții obișnuite.

Va fi cel de-al 3-lea duel direct între Cluj și Oradea în actualul sezon competițional. Primul s-a desfășurat în data de 15 Februarie anul curent, la Constanța, încheindu-se cu victoria lui U-BT, scor 78-65. Cel de-al 2-lea a avut loc în 18 Martie 2023, la Oradea Arena, terminându-se cu victoria CSM-ului, scor 82-74. Va fi prima întâlnire între cele la Cluj-Napoca în sezonul 2022/23. Va fi cel de-al 81-lea duel oficial între cele două echipe.

CSM CSU Oradea efectuează deplasarea la Cluj-Napoca în efectiv complet. Cu această ocazie se consemnează revenirea lui Radovan Markovic pe banca tehnică a echipei. De cealaltă parte, Karel Guzman va fi suspendat la acest meci. La jocul precedent a absentat Jalen Jones (accidentat). Ambele echipe au câte șapte jucători străini sub contract, astfel încât vor fi nevoite să lase câte unul în afara listei de joc.

Suporterii orădeni vor fi prezenți în tribunele BT Arena. Un număr de aproape 200 de fani ai CSM-ului vor lua parte la confruntarea cu actuala campioană a României.

Jocul de la BT Arena este transmis în direct pe DigiSport, PrimaSport, respectiv pe FRB TV (YouTube).