Avancronica primului meci din cupele europene găzduit de CSM Oradea în 2024

CSM CSU Oradea primește vizita lui ZZ Leiden în cadrul unui meci din Grupa N în TOP 16 din FIBA Europe Cup – ediția 2023/24. Partida are loc miercuri (24.01), ora 19:00, la Oradea Arena. Meciul contează pentru etapa a 4-a din această fază a competiției.

Va fi cel de-al 5-lea meci în această fază a competiției pentru formația orădeană, respectiv cel de-al 12-lea joc internațional stagionel pentru CSM. Totodată se ajunge la meciul 101 în cupele europene pentru roș-albaștri.

Oradea are 1-3 la general în Grupa N și are nevoie de victorie pentru a rămâne în cursa pentru calificarea în sferturile de finală ale competiției. Roș-albaștrilor le este suficientă o victorie la limită în acest meci, înainte de a se gândi la următorul pas de îndeplinit pentru atingerea fazei următoare a competiției. Șanse de calificare păstrează și Leiden, formație ce are un bilanț de 1-2, astfel încât se anunță un meci cu miză importantă de ambele părți.

Formația antrenată de Cristian Achim revine la Oradea Arena după ce la finele săptămânii precedente a jucat la Arena Antonio Alexe. Aici, CSM-ul a învins CS Vâlcea 1924, în cadrul ultimului meci din Conferința B. Bihorenii vor disputa alte trei meciuri în perioada următoare, toate la Oradea Arena, mai exact între 3-10 Februarie.

ZZ Leiden a pierdut duminică (21.01) în Cupa Olandei, fiind oprită în semifinalele acestei competiții. Una pe care amintita grupare a câștigat-o în sezonul 2022/23. De notat că Leiden este și campioana en-titre a Olandei, respectiv deținătoarea BNXT League.

Roș-albaștrii vor evolua fără Nikola Markovic. Toți ceilalți jucători sunt apți de joc și vor încerca să aducă cea de-a 35-a victorie în FIBA Europe Cup pentru CSM CSU Oradea. Va fi cel de-al 66-lea meci în această competiției pentru Leii Roșii.

De cealaltă parte, ZZ Leiden va fi lipsită de două piese importante. Este vorba despre Stan Van den Elzen și Maarten Bouwknecht. Batavii contează în continuare pe serviciile jucătorilor Tajion Jones, Marijn Ververs, Luuk Van Bree, Roeland Schaftenaar, respectiv Alex Gross, dar și pe deplasarea continuă fără minge a jucătorilor pe faza ofensivă.

În tur, la Leiden, CSM CSU Oradea s-a impus cu scorul de 82-77.

Partida de la Oradea Arena va fi transmisă în direct pe DigiSport, respectiv pe platforma FIBA The Basketball Channel (YouTube).