Avancronica primului meci din seria cu SCM Ohma Mozzart Bet Timișoara, din turul inaugural al playoff-ului LNBM 2023

CSM CSU Oradea susține primul meci din playoff-ul Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23 în cursul serii de miercuri (12.04), ora 20:00, la Oradea Arena. Adversar în primul tur al fazelor eliminatorii este SCM Ohma Mozzart Bet Timișoara.

Se joacă pe sistemul cel mai bun din cinci partide. CSM-ul beneficiază de avantajul terenului propriu în seria ce opune ocupantele locurilor 1 și 8 la încheierea sezonului regulat. Este un duel între echipele aflate în Vestul României.

Roș-albaștrii sunt la cea de-a 12-a apariție consecutivă în fazele superioare ale campionatului, iar alb-violeții sunt la cea de-a 6-a calificare succesivă în playoff. Aici trebuie notat că nu s-a contabilizat sezonul competițional 2019/20, suspendat din cauza pandemiei COVID-19 în timpul fazei a 2-a din sezonul regulat. Ambele echipe se aflau pe locuri favorabile și erau în grafic pentru calificarea în playoff-ul acelei ediții de campionat.

Seria demarează la Oradea Arena, acolo unde sunt programate primele două meciuri. Aceasta se va muta la Timișoara, acolo unde va avea loc Meciul 3 și posibilul Meci 4. În fine, dacă va fi necesar, Meciul 5, decisiv, se va desfășura pe 23 Aprilie, la Oradea.

Cu toate că CSM-ul a obținut 24 victorii din totalul de 26 apariții oficiale în sezonul regulat și s-a clasat pe primul loc al clasamentului în Liga Națională, adversar este tocmai una dintre echipele care au înscris formația orădeană în actuala ediție de campionat. Timișoara s-a clasat pe locul al 8-lea, având 13 victorii și tot atâtea meciuri pierdute.

Pe data de 16 Octombrie 2022, la Sala Constantin Jude, SCM Ohma Mozzart Bet a învins CSM CSU Oradea, scor 77-73. Jocul retur a avut loc pe 28 Decembrie 2022, la Arena Antonio Alexe, roș-albaștrii impunându-se cu scorul de 89-66.

CSM CSU Oradea se pregătește în formulă aproape completă de startul playoff-ului. După ultimul meci din sezonul regulat s-au consemnat mici probleme de sănătate, însă acestea au fost tratate cu promptitudine de către staff-ul medical al echipei. Astfel, este aproape cert că toți jucătorii vor fi apți pentru primul meci al seriei cu Timișoara. În aceste condiții, staff-ul tehnic va avea de ales cei șase jucători străini înscriși pe foaia de arbitraj a meciului. Unul dintre ei va fi lăsat din nou în afara lotului.

Formația din Timișoara este antrenată de către Dragan Petricevic. Bosniacul cu cetățenie română este cel mai rutinat tehnician din LNBM la ora actuală, el antrenând în țara noastră încă din anii 90. Acesta colaborează cu un fost jucător al Timișoarei, Nenad Markovic, respectiv un fost mare jucător român, Cristi Bota.

Lotul de jucători cuprinde șase străini, iar în rotația de bază se află trei jucători autohtoni. Cele mai importante piese din angrenajul Timișoarei sunt Ilija Djokovic (poziția 1) – principalul creator și al 2-lea marcator, Nikola Gajic (pozițiile 2-3) – liderul echipei la recuperare și cel mai bun jucător defensiv, respectiv Igor Kesar (pozițiile 4-5) – principalul marcator. Ceilalți jucători străini sunt Darrion Strong (pozițiile 1-2), Eric McClellan (pozițiile 2-3) și Adam Mirkovic (pozițiile 3-4). Rotația este completată de către Antonio Năsturescu (pozițiile 1-2), Edward Petrescu (poziția 4), respectiv Laci Lazar (poziția 5).

Ultimii doi sunt foști jucători la CSM CSU Oradea. Lazar este liderul Timișoarei la recuperări ofensive și capac, parcurgând un sezon solid în alb-violet.

Timișoara se prezintă la startul playoff-ului după ce a înscris 17 coșuri de trei puncte în ultima etapă din sezonul regulat și a câștigat trei din ultimele cinci partide disputate. Ultima parte din TOP 10 a fost extrem de importantă pentru Leii din Banat, aceștia reușind astfel să se califice în playoff.

Meciul 1 va fi transmis în direct pe DigiSport, PrimaSport (TV) și FRB TV (YouTube, online). Abonamentele sunt valabile la această confruntare. Bilete se pot achiziționa AICI.

Meciul 2 se va desfășua vineri (14.04), ora 19:00, tot la Oradea Arena. Jocul nu va fi televizat, fiind disponibil pe platforma YouTube FRB TV (online). Abonamentele sunt valabile și la acest joc, iar bilete se pot cumpăra AICI.

Foto: Roby Boros