Avancronica primului meci din TOP 6

CSM CSU Oradea se deplasează la Timișoara, acolo unde întâlnește pe SCM din localitate în cadrul primei etape din TOP 6 în Liga Națională de baschet masculin – ediția 2019/20. Este primul meci din faza a 2-a a campionatului. Partida se dispută sâmbătă (25.01), ora 17:00, la Sala Constantin Jude.

Este un duel între ocupantele locurilor 6 și 1 la încheierea primei faze a campionatului. Timișoara a pierdut ultimele patru partide disputate în Grupa valorică A. În schimb, Oradea are 11 victorii consecutive în campionat și 13 în toate întrecerile interne. Totodată, este o confruntarea a echipelor care s-au calificat la Final Four-ul Cupei României, eveniment programat a se desfășura pe 9-10 februarie anul curent, la Cluj-Napoca.

Roș-albaștrii au câștigat ambele confruntări directe din prima fază a campionatului. În tur, la Timișoara, CSM-ul a învins după ce a controlat situația pe tabela de marcaj. În retur, la Oradea, bihorenii au dominat jocul și au bifat o victorie categorică, profitând de absența unui jucător de bază și accidentarea altuia în primele minute de joc.

Timișoara dispune de o serie de jucători experimentați. Pericolul vine în principal din partea lui Troy Franklin și Sherwood Brown, dar nu poate fi omisă inteligența baschetbalistică a lui Milos Komatina sau Nikola Pesakovic.

Apărarea orădeană trebuie să se focuseze pe jocul la perimetru al fundașilor bănățeni. Alb-violeții au o serie întreagă de jucători capabili să puncteze de la mare distanță. De asemenea, Bogdan Popa, un jucător clasic de pick and pop, poate reprezenta un pericol, având mai multe prestații impresionante în actuala ediție de campionat.

Dincolo de caracteristicile individuale ale jucătorilor și cele generale ale echipei din Timișoara, această echipă dispune de un antrenor deosebit de rutinat, recunoscut pentru iscusință și pentru modul în care găsește soluții în timpul jocului. Dragan Petricevic este cel mai longeviv antrenor născut în afara granițelor României din Liga Națională de baschet masculin.

Bobe Nicolescu va absenta din angrenajul echipei în această confruntare. De cealaltă parte, la ultimele meciuri a absentat Adam Mirkovic. Rămâne de văzut dacă acesta va fi recuperat pentru meciul de sâmbătă.

Partida va fi transmisă în direct la DigiSport.