Basketball Champions League 2024/25 – Informații despre tragerea la sorți de miercuri (26.06)

CSM CSU Oradea va evolua în calificările Basketball Champions League – ediția 2024/25. Roș-albaștrii, din postură de vicecampioni ai României, vor evolua pe ruta echipelor de club care nu sunt campioane naționale pentru un loc în grupele acestei competiții.

Astfel, potrivit unui comunicat Basketball Champions League, 12 campioane naționale în exercițiu vor juca pe ruta campioanelor urmând să lupte pentru unul din cele două locuri disponibile pe această parte a calificărilor. Celelalte 12 cluburi angrenate în campania de calificare, între care se numără și Leii Roșii, vor juca pe cealaltă rută, urmând să lupte pentru celelalte două locuri disponibile.

CSM CSU Oradea a fost repartizată, pe baza coeficientului propriu și a celui de țară, în urna a 4-a din totalul de șase. Iată cele șase urne pe baza cărora se va efectua tragerea la sorți și se va stabili alcătuirea turneului de calificare din care va face parte:

– Urna 1 – Telekom Bonn (GER), PAOK Salonic (GRE)
– Urna 2 – Dinamo Sassari (ITA), Cholet Basket (FRA)
– Urna 3 – Heroes Den Bosch (NED), Juventus Utena (LTU)
– Urna 4 – CSM CSU Oradea, Giants Antwerp (BEL)
– Urna 5 – Caledonia Gladiators (GBR), Morabanc Andorra (ESP)
– Urna 6 – Aliaga Petkimspor (TUR), Spartak Subotica (SRB)

Iată o ilustrație a celor două rute

Echipele din urnele 1 și 2 vor juca direct în semifinalele turneelor de calificare. În schimb, echipele din urnele 3-6 vor evolua în sferturile de finală. Astfel, CSM CSU Oradea va juca în primul meci cu o echipă din urna a 5-a. În cazul unei victorii, roș-albaștrii vor evolua în semifinale cu o echipă provenită din prima urnă.

Tragerea la sorți are loc miercuri (26.06), ora 12:00, la Mies (Elveția) și poate fi urmărită în transmisiune directă AICI.

Turneele de calificare se vor desfășura în perioada 15-22 Septembrie anul curent. Locul de desfășurare urmează să fie stabilit și va fi anunțat pe parcursul lunii Iulie 2024.

Amintim că, în cazul în care nu va câștiga turneul de calificare BCL, CSM CSU Oradea va juca în FIBA Europe Cup – ediția 2024/25