Bianca Benea a câștigat Cupa României la spadă pentru seniori feminin – ediția 2021

Bianca Benea a câștigat Cupa României la spadă pentru seniori feminin – ediția 2021. Evenimentul s-a desfășurat duminică (18.04), la sala Ana Pascu (Floreasca) din București.

Sportiva legitimată la CSM Oradea a avut un parcurs impecabil în cadrul acestui concurs. Ea a obținut zece victorii din tot atâtea dueluri, incluzând succesul din marea finală repurtată asupra Gretei Vereș, scor 15-13. De notat că Vereș a învins-o în sferturile de finală pe liderul mondial în proba de spadă feminin, Ana Maria Popescu (Brânză).

Iată rezultatele Biancăi în fazele eliminatorii:

  • 16imi – vs Andreea Dinuț (CSU Craiova), 15-7
  • Optimi – vs Bianca Mitricof (CSM Craiova), 15-5
  • Sferturi – vs Emma Șont (Steaua București), 15-8
  • Semifinale – vs Alexandra Predescu (Steaua București), 15-13
  • Finala – vs Greta Vereș (Steaua București), 15-13

La concurs au participat 36 sportive.

Reamintim că Bianca Benea a cucerit medalia de bronz la Campionatul Național de scrimă la seniori – ediția 2021, eveniment desfășurat în urmă cu aproape două luni tot la sala de scrimă Ana Pascu din capitală. Acela a fost primul eveniment de scrimă organizat în țara noastră de la declanșarea pandemiei COVID-19. Atunci, sportiva din Oradea a fost învinsă în semifinale, după un duel echilibrat, de Ana Maria Popescu (Brânză).

Bianca este legitimată la CSM Oradea, acolo unde este antrenată de Andrei Timoce. Ea face parte din lotul olimpic lărgit de spadă feminin al României.

Foto: www.frscrima.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *