Bobe Nicolescu a început pregătirile cu echipa României pentru Jocurile Mondiale Universitare 2023

Bobe Nicolescu, căpitanul echipei CSM CSU Oradea, s-a alăturat reprezentativei universitare a României pentru un stagiu centralizat de pregătire premergător deplasării în China, pentru participarea la Jocurile Mondiale Universitare – ediția 2023. Evenimentul se va desfășura la Chengdu, în perioada 28 Iulie – 8 August anul curent.

Reunirea a avut loc marți (27.06), cu o lună înaintea începerii Universiadei. Activitatea de pregătire se desfășoară la București, în Arena de Baschet. Lotul este condus de către Dan Ioan și Cătălin Ștefănescu. Staff-ul tehnic îi mai cuprinde pe Vladimir Biasutti (preparator fizic), Rudi Ivănoiu (kinetoterapeut) și Laura Muntean (medic).

Lotul convocat pentru acțiunea echipei naționale universitare este alcătuit din Lucas Tohatan, Robin Mandisodza, Georges Darwiche, Tudor Fometescu, Alexandre Maticiuc, Bobe Nicolescu, Luca Colceag, Ștefan Grasu, Cristian Cotoară, David Stan, Ionuț Berceanu, Edward Petrescu, Alexandru Coconea, Antonio Năsturescu și Matei Dorneanu.

Tricolorii se vor pregăti în capitală până la data de 24 Iulie, atunci când este programată plecarea spre China. România a fost repartizată în Grupa B a competiției de baschet masculin, alături de Argentina, Mongolia și Croația.

Foto: fiba.basketball