Bobe Nicolescu continuă alături de CSM Oradea

Bobe Nicolescu a semnat un nou angajament cu CSM CSU Oradea. Cele două părți continuă astfel parteneriatul început în vara anului 2015.

În vârstă de 24 ani, înalt de 1.98 metri și jucător de poziția 3, Bobe are o singură echipă la nivelul primului eșalon al României trecută în CV, CSM Oradea. El a participat la toate cele trei titluri naționale, la câștigarea SuperCupei și medalia de bronz din FIBA Europe Cup. Nicolescu a făcut parte din rotația bihorenilor la numeroasele bătălii susținute în lupta pentru trofeele din Liga Națională, Cupa și SuperCupa României.

Sezonul 2020/21 a fost primul pentru baschetbalistul originar din București ca jucător ieșit de sub incidența regulii U23. El a bifat 36 apariții în Liga Națională, 7 în Cupa României și 7 în FIBA EUrope Cup. Așadar, a avut 50 meciuri jucate. Nicolescu a înregistrat medii statistice de 4.2 puncte, 1.8 recuperări și 0.5 pase decisive în 12:30 minute pe partidă în campionat, având 40% la aruncările de trei puncte, cel mai bun procentaj al carierei sale la acest procedeu, pentru 4.4 la eficiență.

Sezonul 2021/22 va fi cel de-al 7-lea consecutiv pentru căpitanul echipei naționale a României în uniforma CSM Oradea. El are deja 194 meciuri jucate în LNBM, Cupa României și SuperCupa României.

Format la clubul ACS Vipo București, echipă pentru care a jucat până la categoria U18, Bobe a avut o primă experiență la nivel de seniori în cel de-al 2-lea eșalon al României pe parcursul sezonului 2014/15. Atunci a jucat pentru CSU Știința București.

Bobe Nicolescu este cel mai longeviv jucător activ din lotul lui CSM CSU Oradea, fiind în continuare unul dintre cei mai tineri componenți ai ei. Cu toate acestea, el a acumulat experiență relevantă și este un jucător deosebit de important pentru formația bihoreană, atât la antrenamente, cât și la meciuri.

Reamintim că în această vară Nicolescu va încerca să ajute echipa națională a României să avanseze în calificările FIBA Basketball World Cup. În grupa de la Riga, tricolorii se vor duela cu Letonia și Belarus. Primele două clasate se califică. Meciurile se vor disputa în prima jumătate a lunii august, după care Bobe va reveni la Oradea pentru a începe pregătirile pentru noul sezon competițional.