Bobe Nicolescu și Tudor Fometescu au fost convocați la echipa națională pentru meciurile din luna februarie 2021

Federația Română de Baschet a transmis convocatorul pentru meciurile echipei naționale a României din fereastra a 3-a a campaniei de calificare la Campionatul European de baschet masculin – ediția 2022. Acesta a fost transmis pe adresa de corespondență a CSM Oradea în cursul dimineții de miercuri (13.01).

Bobe Nicolescu și Tudor Fometescu au fost convocați la pregătire și la jocurile cu Israel și Polonia, programate pentru 19 și 21 februarie 2021. Acestea se vor desfășura la Gliwice, în Polonia.

Reunirea este programată pentru data de 10 februarie, la București. Vulturii se vor pregăti în capitală până pe 15 februarie, pentru ca atunci să fie programată deplasarea în Polonia. Aici, echipa antrenată de Tudor Costescu va avea trei zile de antrenamente, după care va disputa confruntările cu Israel și Polonia.

Similar ferestrei precedente, Giordan Watson se numără între rezerve. El ar putea fi chemat la echipa națională dacă apar accidentări sau cazuri COVID-19 între jucătorii convocați.

România are 0-4 la general în Grupa A din calificările FIBA EuroBasket 2022. Israel este lider, fiind deja calificată la turneul final, acvând 4-0. În schimb, Polonia și Spania au 2-2 la general și împart locurile 2-3. Primele trei clasate se califică la turneul final, amânat cu un an din cauza pandemiei.

Foto: Roby Boros