Bobe Nicolescu și Tudor Fometescu au jucat pentru naționala României în calificările FIBA EuroBasket 2022, de la Gliwice

Echipa națională de baschet masculin a României a încheiat participarea în campania de calificare la Campionatul European – ediția 2022. Vulturii au avut două prestații solide la Gliwice (Polonia), net superioare celor din fereastra precedentă, dar au suferit două înfrângeri în compania unor echipa mai bine cotate.

Bobe Nicolescu și Tudor Fometescu, de la CSM CSU Oradea, au fost prezenți sub comanda lui Tudor Costescu la confruntările cu Israel și Polonia. Primul a revenit sub tricolor după o absență de aproape doi ani, iar cel din urmă a bifat cea de-a 2-a și a 3-a apariție în culorile primei reprezentative a României.

Vineri (19.02), tricolorii au cedat cu Israel, scor 71-79. Titularizat în angrenajul echipei României, Bobe Nicolescu a rotalizat 8 puncte, 4 recuperări, o pasă decisivă pentru 4 la eficiență în 26 minute de joc. Tudor Fometescu a jucat nouă minute, perioadă în care a contabilizat o pasă decisivă, o recuperare și o intercepție.

Două zile mai târziu, compatrioții noștri au fost depășiți de Polonia, scor 81-88. Bobe Nicolescu a totalizat 15 puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive pentru 12 la eficiență. În schimb, Tudor Fometescu a jucat șapte minute de joc, perioadă în care a contribuit cu o pasă decisivă.

România încheie această campanie cu 0-6 la general, pe ultimul loc în Grupa A. Următoarea provocare a echipei naționale este programată pentru luna august 2021, când se dispută precalificările FIBA Basketball World Cup 2023.

Bobe și Tudor se întorc la Oradea, urmând să se alăture celorlalți colegi de echipă în pregătirea următoarelor provocări alături de CSM CSU Oradea.

Foto: FIBA.basketball

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *