Bobe Nicolescu vorbește despre calificarea în semifinalele Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2020/21

Bobe Nicolescu a reușit una dintre cele mai bune prestații stagionale. Jucătorul în vârstă de 24 ani de la CSM CSU Oradea și-a adus aportul la victoria din Meciul 2 al seriei cu SCM Timișoara, din primul tur al playoff-ului Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2020/21.

Venit de pe bancă, Bobe a avut 17 minute de joc, perioadă în are a totalizat 12 puncte, cu 2/3 la trei puncte, 2/3 la două puncte și 2/2 la linia de pedeapsă. A adăugat 5 recuperări (4 ofensive), o pasă decisivă și un capac cu o posesie pierdută pentru 16 la eficiență și 15 la +/-.

La finalul parttidei ce a asigurat orădenilor accesul în semifinalele campionatului, Nicolescu a vorbit în felul următor:

„Știam că ne așteaptă un meci dificil, așa cum de altfel a fost și primul. Mă bucur că am reușit prin agresivitate să ne facem jocul mai ușor. Lucru pe care nu l-am reușit în Meciul 1. De această dată însă cred că am luat totul mai convinși și am fost mai agresivi.”

Referitor la faptul că tocmai a obținut a 5-a calificare în careul de ași al LNBM de la venirea la Oradea, Bobe a opinat:

„Mă bucur foarte mult că pot să-mi ajut echipa. De asemenea, sunt mândru că fac parte dintr-o echipă cu astfel de goluri, că sunt componentul unei ‘semifinal bound’, al unei echipe pregătite pentru a juca cel puțin semifinale. CSM Oradea este un club care investește mult și care se preocupă de toate aspectele ce țin de activitatea sportivă, baschetbalistică. Așadar, cumva pot să spun că această calificare a venit natural, ca o consecință firească. Desigur, eu sper că acest lucru va continua mulți ani de acum încolo.”

Rugat să prefațeze următorul oponent, BCM U FC Argeș Pitești, Nicolescu a declarat:

„Am spus de la începutul campionatului că Pitești are o echipă foarte bună. Este un adversar dificil. Am anticipat că vor fi un oponent dificil pentru Sibiu, dar nu mă așteptam neapărat un astfel de deznodământ în acea serie de playoff. Cele două victorii ale Piteștiului la Sibiu vin să demonstreze o dată în plus că vorbim despre o echipă valoroasă. Sunt însă optimist că vom găsi armele necesare pentru a învinge Piteștiul într-o serie de playoff, indiferent de durata ei. Este limpede că vom avea de făcut un scouting amănunțit, pentru că argeșenii au un plan de joc stufos. În plus, din păcate pentru noi, la ultima confruntare cu Piteștiul am pierdut (n.r. ultima înfrângere pentru CSM CSU Oradea în LNBM), dar sunt convins că acel rezultat ne va motiva suplimentar.”

Căpitanul echipei naționale a României a comentat în felul următor despre antrenorul Piteștiului, cel care i-a fost antrenor la Campionatul European U20 Masculin 2017 de la Oradea, respectiv îi este antrenor la prima reprezentativă a României:

„Evident că domnul antrenor Tudor Costescu este un nume familiar pentru mine și un nume cunoscut în baschetul românesc. Îl respect foarte mult și îmi face deosebită plăcere să lucrez cu domnia sa de fiecare dată. Nu ascund că este posibil să am câteva avantaje în acest sens, dat fiind faptul că sunt familiarizat cu principiile pe care le impune la echipele sale, dar presupun că și reciproca este valabilă, astfel încât și domnul Costescu știe destule despre mine. În orice caz îmi face plăcere să evoluez împotriva echipelor antrenate de domnul Costescu și voi lua această provocare ca pe o nouă șansa de a-i demonstra că se poate baza pe mine în perspectiva următoarelor provocari de la echipa națională.”

Foto: Roby Boros