Borivoje Djukic este noul inter stânga al echipei de handbal

Borivoje Djukic este noul component al echipei de handbal masculin CSM Oradea. Originar din Serbia, acest jucător se află la primul angajament în România.

Înalt de 1.98 metri, cântărind 95 kilograme și în vârstă de 25 ani, originar din localitatea Sabac, Djukic evoluează pe post de inter stânga. Noul jucător al CSM Oradea sosește din Spania, acolo unde a evoluat pentru Puente Genil și Viveros Herol Nava. A încheiat stagiunea 2021/22 alături de cea din urmă, pe locul al 15-lea în Liga Asobal.

Cariera profesionistă a lui Djukic a demarat în urmă cu șapte ani, alături de Metaloplastika Sabac. Aici a petrecut șase sezoane și a fost cel mai bun marcator al echipei în sezonul competițional 2018/19. Totodată a fost căpitanul acestei grupări în sezonul 2019/20.

Djukic a jucat pentru echipa națională U21 Serbiei. De asemenea, el a participat la Jocurile Mediteraneene, acolo unde a fost cel mai bun marcator al echipei Serbiei. În fine, Borivoje a făcut parte din lotul lărgit al echipei naționale a Serbiei pentru Campionatul European de handbal masculin ce a avut loc în anul 2020.

Acesta este cel de-al 2-lea jucător străin recrutat de CSM Oradea în perspectiva sezonului 2022/23 în Liga Națională de handbal masculin. El se alătură maghiarului Márk István Kovács, cel care evoluează pe post de pivot.

Echipa de handbal a mai perfectat transferul lui Adrian Ioan Țenghea pentru postul de portar și a semnat un nou angajament cu Paul Oargă și Csongor Szasz. Staff-ul tehnic al echipei este condus de către George Tăutu și Cosmin Liberț.