Cădere pe final în confruntarea cu SCM Politehnica Timișoara

CSM Oradea a fost învinsă SCM Politehnica Timișoara, scor 30-33, într-un meci din cadrul etapei a 8-a din Liga Zimbrilor la handbal masculin – ediția 2022/23. Partida s-a desfășurat luni (24.10), la Arena Antonio Alexe.

Gazdele au marcat primele două goluri ale partidei însă Timișoara a reacționat și a preluat conducerea, scor 2-4. A urmat un parțial de 5-0 prin intermediul căruia CSM-ul a revenit în avantaj. Mai departe, formația orădeană a fost permanent la conducere și a încheiat repriza cu un plus de patru lungimi, scor 14-10.

În repriza secundă formația antrenată de Cosmin Liberț a reușit să mențină un avantaj de patru lungimi până prin minutul 40, scor 20-16. Situația s-a schimbat în ultima parte a jocului, atunci când defensiva orădeană a căzut complet, iar în atac s-au consemnat foarte multe erori în jocul de construcție. De notat că Timișoara a marcat de două ori în condițiile în care a avut doi oameni mai puțin în teren și a înscris 17 goluri în ultimele 20 minute de joc.

Bogdan Munteanu a marcat nouă goluri pentru CSM Oradea în această partidă, fiind de departe cel mai productiv jucător al echipei. Portarul Adrian Țenghea a avut numeroase parade de excepție, cu precădere în prima jumătate a confruntării. În replică, Trif a înscris de nouă ori pentru echipa din Timișoara.

Cu această ocazie s-a consemnat debutul lui Cosmin Liberț în calitate de antrenor principal al echipei. El a început sezonul în postură de secund, dar a fost numit principal, după ce George Tăutu a fost numit director tehnic al secției de handbal de la CSM Oradea

CSM Oradea ajunge la cea de-a 8-a înfrângere stagională. În schimb, SCM Politehnica Timișoara are trei victorii după opt etape. Următorul meci al orădenilor are loc duminică (30.10), ora 18, la Odorheiu Secuiesc.

Foto: Roby Boros