Campanie continentală de succes pentru echipa de baschet

CSM CSU Oradea a încheiat participarea în cupele europene pe parcursul sezonului competițional 2020/21. Roș-albaștrii au cucerit locul 3 și medalia de bronz în FIBA Europe Cup, reușind astfel cea mai bună clasare din istoria tot mai bogată de participări continentale.

Aventura europeană a demarat târziu, din cauza pandemiei. În ultima săptămână a lunii ianuarie anul curent, CSM-ul s-a deplasat la Istanbul, acolo unde a repurtat un succes de răsunet, după care a suferit două înfrângeri. Oradea a beneficiat de ajutorul indirect al lui Szolnoki Olajbanyasz pentru a pătrunde în faza următoare a FIBA Europe Cup.

Municipiul Oradea, prin intermediul Arenei Antonio Alexe, a fost gazda optimilor și sferturilor de finală ale competiției. Acest lucru s-a consemnat în a 2-a jumătate a lunii martie anul curent Aici, CSM-ul a obținut două victorii, trecând de reprezentantele unor școli recunoscute de baschet, pentru a se califica la Final Four.

Deși a aplicat pentru organizarea turneului final, similar celorlalte trei echipe calificate, evenimentul a fost organizat în Israel. Acesta s-a desfășurat spre finalul lunii aprilie. Legendara Menora Mivtachim Arena a găzduit semifinalele, meciul pentru locul 3 și finala competiției. Aici, Oradea a pierdut un meci, dar a încheiat aventura cu o victorie și pe treapta a 3-a a podiumului.

Iată rezultatele înregistrate de CSM CSU Oradea în FIBA Europe Cup:

Faza grupelor, la Istanbul

  • vs Besiktas Istanbul, scor 91-83
  • vs Balkan Botevgrad, scor 55-58
  • vs BC CSU Sibiu, scor 70-78

Optimi&sferturi de finală, la Oradea

  • vs BC Dnipro, scor 78-72
  • vs UnaHotels Reggio Emilia, scor 71-64

Final Four, la Tel-Aviv

  • vs Arged BMSlam Stal Ostrow, scor 66-77
  • vs BC Parma, scor 85-76

Așadar, victorii cu echipe din Turcia, Ucraina, Italia și Rusia într-o campanie scurtă, dar de mare succes pentru CSM CSU Oradea la nivel internațional. Încununată cu prima medalie continentală într-o competiție oficială.

Foto: FIBA.basketball