Campionatul European U18 masculin Divizia B – ediția 2020 se anulează

Campionatul European U18 masculin Divizia B – ediția 2020, eveniment programat a se desfășura în perioada 24 iulie – 2 august anul curent, la Oradea, a fost anulat. Decizia a fost luată miercuri (08.04), de FIBA Europe Central Board.

Întrunită în cadrul unei videoconferințe, conducerea FIBA Europe Central Board, compusă din Turgay Demirel – președintele FIBA Europe, Andreas Zagklis – secretarul general FIBA, respectiv Kamil Novak – director executiv FIBA Europe, a luat decizia de a anula toate competițiile (16 la număr) de nivel juvenil continentale organizate în mod tradițional pe parcursul verii fiecărui an calendaristic. Motivul acestei decizii este legat de pandemia de coronavirus.

În cadrul comunicatului oficial emis de FIBA Europe, se notează că FIBA Europe Board a decis, din cauza volumului mare de evenimente, să anuleze toate cele 16 din Campionatele Europene FIBA din această vară, precum și Summit-ul feminin de la Postojna, Slovenia.

FIBA Europe a anunțat că țările gazdă ale evenimentelor programate pentru vara anului 2020 vor beneficia de prioritate în organizarea acelorași competiții pe parcursul anului 2021, dacă ele doresc acest lucru.

În acest an, Oradea ar fi trebuit să organizeze cel de-al 8-lea Campionat European de Baschet în ultimul deceniu. Anterior, în localitatea de pe Crișul Repede s-au desfășurat competiții juvenile similare în anii 2011, 2014, 2016, 2017, 2018 și 2019. De asemenea, în 2015 s-a organizat o grupă contând pentru Campionatul European de baschet feminin la nivel de seniori.