Cătălin Baciu a fost inclus în echipa ideală a etapei a 6-a din sezonul regulat FIBA Europe Cup – ediția 2023/24

Cătălin Baciu a fost inclus în echipa ideală a etapei a 6-a din FIBA Europe Cup – ediția 2023/24. Pivotul de la CSM CSU Oradea a realizat un nou double-double, având un rol major în victoria repurtată asupra polonezilor de la Legia Varșovia, scor 93-74.

Jucătorul în vârstă de 35 ani, înalt de 2.13 metri a bifat 24 minute de joc, perioadă în care a contribuit cu 13 puncte și 13 recuperări. El a terminat cu 6/8 la aruncările din acțiune și 1/1 la linia de pedeapsă, a cules cinci mingi sub panoul advers și a administrat un capac. Bobo a avut 9 la +/- și 24 la eficiență.

Baciu și-a făcut loc în echipa ideală a etapei a 6-a din FIBA Europe Cup alături de Taveion Hollingsworth (AEK Larnaca), Marcus Lovett (Sporting Lisabona), Olivier Hanlan (Varese) și Eddie Ekiyor (Sporting Lisabona).

Este cel de-al 3-lea double-double consecutiv în FIBA Europe Cup pentru Cătălin. Acesta a reușit 14 puncte, 13 recuperări în succesul de la Levice, respectiv 14 puncte și 12 recuperări în victoria cu Kataja. Se plasează pe locul al 2-lea în competiie la numărul de double-double-uri, fiind devansat de Travis Taylor de la Keravnos, autor a cinci astfel de performanțe în opt apariții.

Baciu are medii statistice de 8.5 puncte, 7.2 recuperări și 0.5 pase decisive în 15.6 minute pe meci pentru 15.2 la eficiență în actuala campanie FIBA Europe Cup, după șase apariții. El are 81% la aruncările din acțiune și a marcat cele două aruncări libere de care a beneficiat.

Foto: Roby Boros