Cătălin Baciu continuă alături de CSM Oradea

Cătălin Baciu a semnat un nou angajament cu CSM CSU Oradea. Părțile colaborează pentru cel de-al 5-lea sezon consecutiv, sportivul originar din Cluj-Napoca urmând să evolueze în roșu și albastru pe parcursul stagiunii 2023/24.

Înalt de 2.14 metri, jucător de poziția 5, în vârstă de 34 ani împliniți, Baciu are deja 11 sezoane în primul eșalon al României. El a absolvit universitatea Clemson în anul 2012, tot atunci începându-și cariera profesionistă.

El a activat pentru U-Mobitelco Cluj-Napoca între 2012 și 2016. Au urmat două sezoane la CSM Steaua EximBank București, pentru ca în stagiunea 2018/19 să joace pentru SCM Timișoara. Bobo s-a alăturat lui CSM CSU Oradea în vara anului 2019.

Potrivit site-ului www.frbaschet.ro, Baciu are 356 meciuri disputate în Liga Națională, 40 în Cupa României și o apariție în SuperCupă. Cătălin are 127 meciuri jucate pentru CSM Oradea în baschetul românesc. Acestora li se alătură apariții internaționale în preliminariile Basketball Champions League, respectiv în patru campanii FIBA Europe Cup.

Baciu a ajutat CSM CSU Oradea să obțină două medalii de argint și una de bronz în Liga Națională, respectiv o SuperCupă. De asemenea, a bifat trei calificări în finala Cupei României și a obținut medalia de bronz în FIBA Europe Cup.

În sezonul competițional 2022/23, la nivelul Ligii Naționale, Bobo a avut 5.5 puncte, 4.0 recuperări (1.5 ofensive), 0.7 capace și 0.5 pase decisive în aproape 12 minute pe partidă cu 61% la aruncările din acțiune și 65% la linia de pedeapsă pentru 8.1 la eficiență.

Așadar, Baciu se află în fața celui de-al 12-lea sezon în calitate de jucător profesionist. Amintim că el a evoluat în mai multe campanii ale echipei naționale de seniori a României, cel mai important moment al carierei sale sub tricolor consemnându-se în urmă cu șase ani, prin participarea la FIBA EuroBasket 2017.