Cifre, borne, repere ale cel mai bun start de sezon din istoria echipei de baschet

Echipa de baschet masculin CSM CSU Oradea continuă să-și scrie propria carte de istorie. Un capitol extrem de important în viziunea celor care conduc destinele acestei echipe este fără îndoială reprezentarea la nivel internațional.

Aflată la cea de-a 9-a stagiune în cupele europene, CSM Oradea are deja numeroase file cu care se poate mândri. Echipa roș-albastră a atins o nouă bornă și parcurge cel mai bun moment din istoria aventurilor internaționale.

În cursul serii de miercuri (14.12.2022) s-a consemnat prima victorie în Germania. Roș-albaștrii au triumfat la Brose Arena – una dintre cele mai importante arena în care CSM Oradea a jucat baschet. Formația antrenată de Cristian Achim a triumfat cu scorul de 82-80 pe terenul lui Brose Bamberg, multipla campioană a Germaniei.

Aceasta a fost a 40-a victorie în cupele europene pentru echipa de baschet masculin a clubului. Totodată, este a 6-a victorie consecutivă în FIBA Europe Cup, fiind cea mai lungă serie de rezultate pozitive obținute de CSM CSU Oradea pe plan internațional în întreaga sa istorie.

Mergem mai departe cu informațiile și cu evidența. Meciul de la Bamberg a fost al 50-lea disputat de CSM CSU Oradea în FIBA Europe Cup. Roș-albaștrii au înregistrat cea de-a 27-a victorie în această competiție.

Amintim că meciul de la Bamberg a consemnat a 12-a victorie consecutivă în toate competițiile pentru CSM CSU Oradea. În ziua publicării acestui material se fac 60 zile de la ultimul meci pierdut de roș-albaștri.

După acest rezultat, roș-albaștrii au un bilanț general de 15 victorii și 2 înfrângeri în toate competițiile pe sezonul 2022/23. Cu o rată de succes de 88.2%, acesta este cel mai bun început de sezon din istoria echipei de baschet masculin a Clubului Sportiv Municipal Oradea.