Cinci jucători de la CSM Oradea au fost incluși în lotul României pentru Campionatul European U17 Masculin de polo pe apă – ediția 2023

Echipa națională a României se deplasează la Manisa (Turcia) pentru participarea la Campionatul European U17 Masculin de polo pe apă – ediția 2023. Evenimentul este rezervat sportivilor născuți după 1 Ianuarie 2006.

CSM Oradea este reprezentată de un contingent numeros, o parte a acestora fiind deja componenți ai echipei de seniori. Astfel, în lotul de 15 cu care se efectuează deplasarea în Țara Semilunei se regăsesc cinci jucători antrenați de Christian Sandor, Ivan Fejer și Sandor Nagy în cadrul Clubului Sportiv Municipal din Oradea. Este vorba despre Marcu Szilagyi – portar, respectiv Mihai Fitero, Ianis Soponar, Andrei Marinescu și Raul Șandru – jucători.

Ceilalți zece jucători din echipa României sunt: Pădureț Mihai, Belu Tudor, Burda Șerban, Roșan Cristian, Istrate Luca, Cojocariu Tiberiu, Alistar Răzvan, Mihai Alexandru, Ionescu Andrei și Borca Lucian. Antrenori ai echipei naționale U17 a României sunt Alexandru Deacu și Bogdan Bogatu.

România a fost repartizată în Grupa C, alături de Turcia, Franța și Polonia. Programul tricolorilor în faza grupelor este următorul:

– Marți (08.08), ora 21:00, vs Turcia
– Miercuri (09.08), ora 16:30, vs Franța
– Joi (10.08), ora 16:30, vs Polonia

Primele două clasate în Grupa C se vor intersecta în faza următoare cu ultimele două clasate în Grupa A, urmând să dispute jocuri direct eliminatorii.

Foto: Federatia Romana de Polo (Facebook)