Cinci jucători de la CSM Oradea participă la Campionatul European de polo pe apă – ediția 2022

Cinci jucători legitimați la CSM Oradea au fost incluși în lotul cu care echipa națională de polo pe apă a României va participa la Campionatul European de la Split – ediția 2022. Staff-ul tehnic este alcătuit din Bogdan Rath, Ionuț Cismaru, Valentin Olteanu și Marian Pătrașcu.

Cei cinci sportivi de la CSM Oradea sunt Marius Țic, Vlad Dragomirescu, Bogdan Remeș, Levente Vancsik și Silvian Colodrovschi. Lotul echipei României îi mai cuprinde pe Mihaluță Adrian, Neamțu Andrei, Iudean Francesco, Fulea Tudor, Prioteasa Andrei, Dragomirescu Vlad, Antipa Victor, Georgescu Vlad, Vrânceanu Ionuț, Vătrai Albert și Dincă Răducu.

Campionatul European se desfășoară între 28 August și 10 Septembrie anul curent, în Croația. Echipa României a fost repartizată în Grupa C. Adversari sunt Spania, Germania și Olanda. Se joacă pe sistemul fiecare cu fiecare. Prima clasată avansează în sferturile de finală, iar locurile 2 și 3 se califică pentru optimile de finală. Ultima clasată în grupă este eliminată din competiție.

Programul tricolorilor este următorul:

– Luni (29.08), ora 10:00, vs Spania
– Miercuri (31.08), ora 16:30, vs Germania
– Vineri (02.09), ora 18:00, vs Olanda

Campionatul European de polo pe apă – ediția 2022 se desfășoară la Spaladium Arena (foto) din Split, Croația. Evenimentul se întoarce în această localitate după 41 ani. În 1981, Germania Federală a surprins Uniunea Sovietică și Ungaria pentru a câștiga medalia de aur.

Va fi cel de-al 3-lea European de polo găzduit pe teritoriul de azi al Croației. În 2010, evenimentul a fost găzduit la Zagreb.

Spaladium Arena este o sală multifuncțională inaugurată în anul 2008. Are o capacitate de 12.000 locuri. Aici s-a organizat, în anul 2009, Campionatul European de handbal masculin.