Cinci medalii pentru judoka CSM Oradea la Campionatele Naționale de Judo pentru seniori – ediția 2024, de la Arad

Campionatele Naționale de Judo Seniori Individual – ediția 2024 s-au desfășurat la Arad, în Sala Sporturilor Victoria, în perioada 5-7 Aprilie anul curent. Evenimentul a fost organizat de CS Universitatea Arad, sub egida Federației Române de Judo.

Evenimentul a reunit 172 sportivi, legitimați la 39 cluburi din țară. În competiția masculină au participat 17 sportivi legitimați la CSM Oradea, unde se antrenează sub comanda profesorilor Emil Morar și Dan Fâșie. Zestrea de medalii a clubului s-a îmbogățit la acest eveniment cu un aur, două medalii de argint și două de bronz.

Iată rezultatele obținute de judoka CSM Oradea la Arad:

Adrian Olaru, 66 kg (foto copertă)

– Campion Național – medalie de aur.

Revenit în competiții după mai multe accidentări suferite anul trecut, Adrian Olaru și-a dominat clar toți adversarii (în ciuda unui culoar dificil, întâlnind în primul meci campionul de anul trecut al categoriei). Adrian a repurtat patru victorii la sportivi din Focșani, Deva, Bacău și Cluj Napoca.

Ioan Dzitac, 73 kg (foto 2)

Vicecampion Național – medalie de argint.

A avut o evoluție foarte bună, fără emoții, câștigând la ippon primele 2 meciuri, pierzând strâns finala în fața colegului de Lot Național, dinamovistul Laris Borș.

Alex George Cret, 100 kg (foto 3)

– Vicecampion Național – medalie de argint.

Aflat în plin proces de calificare la JO Paris 2024, Alex, a fost menajat de antrenor, în sensul de a nu mai face încă o slăbire pentru aceste Campionate Naționale, el a luptat în categoria superioară, 100 kg, unde a câștigat primele 2 meciuri fără probleme, pierzând strâns finala în fața colegului de Lot Național și titularul categoriei 100 kg, focșăneanul Gonzalez.

Daniel Matei, + 100 kg

– Locul 3 – medalie de bronz.

Cu 2 victorii în calificări, o înfrângere în semifinala categoriei și din nou o victorie în finala mică pentru bronz, în fața focșăneanului Farcaș, „veteranul” Daniel își completează, cu încă o medalie de bronz, impresionantul palmares de medalii obținute la Campionatele Naționale de-a lungul unei cariere de peste 25 de ani de practicare a judo-ului la cel mai înalt nivel.

Sebastian Fudulu, 60 kg

– Locul 3 – medalie de bronz.

Mezinul echipei (18 ani). Obține o medalie importantă de bronz, în urma a 3 victorii și o înfrângere, dar reușita lui putea fi deplina, cu o concentrare mai mare în semifinala cu focșăneanul Drâmba.

Alți trei componenți ai secției de judo CSM Oradea au pierdut finalele mici pentru bronz, clasându-se pe locul 5 al categoriilor lor de greutate. Este vorba despre:

– Robert Boldiș, 81 kg
– Razvan Bodea, 90 kg
– Mircea Pop, 90 kg

Au rămas datori de data aceasta, nereușind să lupte la nivelul așteptat de la ei, Flavius Lungu (66 kg), Maxim Țugulea (81 kg). Aceștia sunt sportivi încă foarte tineri, care vor avea ocazia să se revanșeze luna viitoare la Campionatele Naționale de Tineret, de la Izvorani.