Ciprian Cîmpianu este noul antrenor principal al echipei de polo pe apă

Ciprian Cîmpianu este noul antrenor principal al echipei de polo pe apă CSM Oradea. Acesta îi succede în funcție lui Dorin Costrăș, alături de care a colaborat în ultimii cinci ani.

Sub comanda lui Ciprian Cîmpianu, secția de polo pe apă de la CSM Oradea începe o nouă fază a existenței sale. După cinci sezoane de colaborare cu Dorin Costrăș din postura de antrenor asistent, acesta face acum pasul spre funcția de antrenor principal.

Promovarea lui Cîmpianu în funcția de antrenor principal al echipei de seniori vine după o îndelungată perioadă în care acesta a activat în poloul juvenil din Oradea. Cipri este cunoscut pentru activitatea intensă depusă atât la CSM Oradea, cât și la CS Crișul.

El a avut un aport deosebit la formarea unui număr impresionant de tineri practicanți ai jocului de polo din Oradea. De asemenea, Cîmpianu i-a ajutat pe mulți dintre aceștia să facă pasul spre seniorat, unul deloc ușor de făcut cunoscută fiind componenta de natură fizică din această disciplină, diferența între juniori și seniori fiind extrem de mare din acest considerent. În plus, sub comanda lui Cîmpianu, Crișul Oradea a obținut mai multe titluri naționale și clasări pe podium în Campionatele Naționale de juniori la polo pe apă.

Ciprian Cîmpianu va intra cu efect imediat în atribuțiuni. Prima sarcină a noului antrenor principal va fi definitivarea lotului de jucători cu care va fi abordat sezonul competițional 2022/23, urmând ca apoi să fie stabilit programul de pregătire precompetițională.

Echipa de polo pe apă intenționează să păstreze tradiția și să evolueze în cupele europene.