Ciprian Cîmpianu și Tiberiu Negrean prefațează sezonul competițional 2023/24

Echipa de polo pe apă CSM Oradea susține primele meciuri oficiale la finele acestei săptămâni. Bazinul olimpic Ioan Alexandrescu din Oradea este locul de desfășurare al turneului LEN Champions League – ediția 2023/24.

Marți (05.09), s-a desfășurat o conferință de presă prin intermediul căreia a fost prefațat noul sezon competițional. Din partea echipei de polo au participat antrenorul Ciprian Cîmpianu și căpitanul Tiberiu Negrean.

Antrenorul Ciprian Cîmpianu a declarat:

„Anul acesta am avut doar șase săptămâni să ne pregătim pentru noul sezon competițional. Spre deosebire, anul trecut am avut nouă săptămâni. În schimb, sezonul trecut Cupa României s-a desfășurat după trei luni de competiții, iar acum se va desfășura în deschiderea calendarului intern.

În ceea ce privește echipa din acest sezon, consider că marele nostru avantaj este că am dublat oamenii pe posturi. Nu sunt 100% mulțumit față de ceea ce puteam să avem, dar cred că în acest moment avem cea mai bună echipă din jucătorii aflați pe piață. Ne-am fi dorit foarte mult încă un jucător capabil să facă diferența în momentele cheie în apărare. Adică mi-aș fi dorit un fundaș.

După cinci săptămâni de activitate comună pot să spun că prin venirea jucătorilor străini la echipă se vede o altă mentalitate. Profesionalismul jucătorilor veniți s-a răsfrâns asupra jucătorilor mai tineri în echipă. Se lucrează foarte bine.

Filip Gardasevic este încă incert pentru turneul LEN Champions League. Așteptăm o nouă opinie a unui specialist. Noi ce știm am făcut, el fiind înspre bine. A făcut recuperare, dar un medic specialist urmează să ne spună în ce condiții poate să revină. Gardasevic este jucător de mână stângă, de care avem mare nevoie. Nu a fost adus să facă figurație, dar accidentările apar în sport. Alte probleme de efectiv nu există în acest moment.

Sistemul competițional este în continuă schimbare pe parcursul ultimilor ani în cupele europene. Va fi o provocare deoarece pe lângă turneul Champions League din această săptămână, de unde se califică mai departe în această competiție doar locul 1, dacă nu îl obținem vom participa la un alt turneu de calificare, de această dată în EuroCup. 

Campionatul național va fi animat de faptul că Dinamo s-a întărit. Este clar că atât noi, cât și Steaua vom avea cel puțin un meci suplimentar în care va trebui să fim foarte bine pregătiți.

Cupa se va organiza la Oradea după mulți ani. Avem condiții excelente aici, dovadă că pe parcursul ultimilor ani s-au desfășurat numeroase competiții internaționale la care am primit numai cuvinte de laudă din partea LEN, a oficialilor și a echipelor participante. Avem condiții foarte bune, un bazin foarte bun, echipa performează în plan sportiv, iar conducerea clubului performează pe parte organizatorică, dovadă fiind numărul foarte mare de evenimente sportive pe care CSM Oradea le-a organizat de-a lungul anilor.

În ceea ce privește obiectivele stabilite, știm care sunt și dorim să ni le atingem. Sperăm că nu vom mai avea problemele de efectiv cu care ne-am confruntat în trecut.”

Căpitanul echipei, Tiberiu Negrean a precizat următoarele:

„Începem noul sezon cu un turneu de foc în cupele europene. Vom întâlni două echipe extraordinar de valoroase. Mă refer la Vouliagmeni – echipă calificată la F4-ul Ligii Campionilor în sezonul trecut și Ortigia – a jucat finala Cupei Italiei contra lui Pro Recco, cărora le-au ținut piept cu brio. Rijeka este, de asemenea, o echipă de mare tradiție în Croația. Va fi un turneu de excepție din punct de vedere valoric. Sunt de părere că suntem pregătiți pentru acest eveniment și cu siguranță vom da totul pentru a câștiga.

Anul trecut am reușit câteva surprize mari pe plan continental. Eu sper ca și anul acesta să fim măcar la nivelul anului trecut în cupele europene.

Pe plan intern, similar sezoanelor anterioare, va fi o luptă foarte strânsă cu Steaua. Cred, sper deosebire de alți ani, că și Dinamo va avea un cuvânt de spus. S-au întărit. Probabil s-a aflat deja, Cosmin Radu a decis să revină în activitate și cu siguranță a adus un plus de experiență la Dinamo.

Din punctul meu de vedere actuala echipă este mult mai dinamică. Prin venirea jucătorilor străini consider că am acoperit problemele pe care le-am întâlnit în sezonul trecut. Eu sunt de părere că echipa actuală este mai valoroasă decât în sezonul trecut. Atât în atac, cât și în apărare. Sperăm să nu mai avem probleme de efectiv.”

Foto: Roby Boros