U-BT Cluj-Napoca câștigă turneul de calificare din Cupa României, Grupa B, organizat la Oradea

U-BT Cluj-Napoca a învins Dinamo București, scor 88-65, în ziua a 2-a la turneul de calificare din Cupa României la baschet masculin – ediția 2023/24, Grupa B, organizat la Oradea Arena. Meciul s-a desfășurat sâmbătă (16.09).

Formația de pe Someș a controlat jocul în întregime. S-a instalat la conducere în primul act și s-a desprins practic decisiv în cel de-al 2-lea. La jumătatea confruntării scorul era de 47-28. Dinamo a avut reacție după pauză, dar nu a putut să coboare deficitul la mai puțin de zece puncte. Susținuți de un public numeros venit de la Cluj, sportivii de al U-BT au mărit avantajul în ultimul sfert, reușind să rotească întregul efectiv. De altfel, toți cei 12 oameni echipați în negru au marcat cel puțin un punct în această confruntare.

Jarrell Eddie a reușit 17 puncte, 5 recuperări, Karel Guzman a adăugat 12 puncte, iar Emanuel Cățe și Bryce Jones au terminat cu câte 11 puncte marcate fiecare pentru U-BT Cluj-Napoca. În replică, David Pătru a reușit 14 puncte, iar Sean Evans a adăugat 12 puncte pentru Dinamo.

U-BT Cluj-Napoca câștigă Grupa B, cu un bilanț general de 2-0 și avansează la turneul final al Cupei României la baschet masculin – ediția 2023/24. Dinamo București are 0-1.

Duminică (17.09), cu începere de la ora 19:00, CSM CSU Oradea întâlnește Dinamo București, tot la Oradea Arena. Jocul contează pentru stabilirea ierarhiei finale în Grupa B, având însă și un rol de a ajuta protagonistele să-și consolideze relațiile de joc.