Componenții echipei de baschet CSM CSU Oradea se întorc spre propriile case

Componenții echipei de baschet masculin CSM CSU Oradea au fost lăsați acasă. Jucătorii și componenții staff-ului tehnic care nu au domiciliul stabil în Oradea s-au îndreptat spre case, o parte dintre ei ajungând deja la destinație, alții fiind pe drum la ora publicării acestui text.

Conducerea CSM Oradea, de comun acord cu jucătorii, a luat această decizie datorită restricțiilor de călătorie impuse de majoritatea țărilor din care provin sportivii respectivi. Un exemplu în acest sens este informarea făcută de autoritățile americane, care au anunțat cetățenii SUA aflați în afara granițelor acestei țări să se întoarcă acasă cu efect imediat. Detalii despre această informare se găsesc AICI.

În prezent, în România se mai află un singur jucător străin legitimat la CSM Oradea. Acesta este Aaron Broussard. El are programată plecarea spre Statele Unite ale Americii, împreună cu familia sa, în cursul zilei de duminică.

Toți jucătorii și membri ai staff-ului tehnic de la CSM CSU Oradea rămân la dispoziția clubului, urmând a se demara procedura de revenire în România a acestora după ce autoritățile române și cele din țările de proveniență ale sportivilor vor anunța că situația pandemiei de coronavirus este sub control și nu mai există riscuri, respectiv în măsura în care se va stabili reluarea Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2019/20.