Comportare remarcabilă la Cupa Europeană de Judo pentru juniori de la Cluj-Napoca

Lotul național olimpic de judo al României a participat la Cupa Europeană pentru juniori de la Cluj-Napoca. Echipa tricoloră a fost condusă de un staff tehnic alcătuit din Emil Morar, Dan Fâșie și Laszlo Szoke, toți de la LPS Bihorul CSM Oradea.

Între participanți s-a numărat și Adrian Olaru, la rândul său legitimat la LPS Bihorul CSM Oradea. El a ocupat locul 3, cucerind medalia de bronz în proba de 66 kg masculin.

Delegația României a cucerit trei medalii de aur. Este vorba despre Mircea Tomescu (60 kg), de la CSȘ LPS Focșani, Laris Borș Dumitrescu (66 kg), de la CSM Focșani, respectiv Adrian Șulcă (73 kg), de la CSM Cluj-Napoca.

În clasamentul pe națiuni, România a ocupat locul 1 la masculin, respectiv locul 2 la general. Prima poziție la general a revenit Ucrainei.

De notat că cei patru sportivi menționați, laureați cu medalii la concursul de la Cluj, vor reprezenta România la Campionatul European pentru juniori. Acest eveniment va avea loc la Vantaa (Finlanda), în perioada 12-15 septembrie 2019.

Foto: Szabo Peter Zsolt