Comunicat CSM Oradea – 14 cazuri COVID-19 în cadrul echipei de baschet

Conducerea CSM Oradea anunță faptul că mai mulți componenți ai echipei de baschet masculin CSM CSU Oradea au avut rezultate pozitive la un test RT-PCR efectuat în cursul zilei de luni (20.12.2021). Aceștia au intrat în izolare, fiind demarate procedurile specifice în acest sens.

Totodată, pe parcursul aceleiași zile, conducerea CSM Oradea a contactat Federația Română de Baschet și adversarul din meciul următor, programat pentru marți (21.12), BC Athletic Constanța, cu solicitarea de reprogramare a partidei la o dată ulterioară. Mulțumim pentru înțelegere pe această cale tuturor părților afectate.

Între timp, toți componenții echipei de baschet (jucători, staff tehnic și managerial) au efectuat câte un test RT-PCR pe parcursul după-amiezei de luni. De asemenea, cei care au avut rezultat negativ la primul test au efectuat, miercuri (22.12) sau joi (23.12), un nou test RT-PCR.

După parvenirea tuturor rezultatelor, un număr de zece jucători și patru membri ai staff-ului au fost diagnosticați cu COVID-19. Toate cazurile pozitive au fost raportate către DSP Bihor, care a recomandat neparticiparea echipei la meciul de la Constanța. Totodată, CSM Oradea a solicitat și primit acordul echipei SCM U Craiova pentru reprogramarea meciului din data de 4 ianuarie 2022.

Persoanele pozitive sunt supravegheate medical, urmând să petreacă următoarea perioadă în izolare, la domicilii. De asemenea, celorlalte persoane din echipă le-a fost recomandată precauție și să urmeze un tratament apropiat celui prescris pentru persoanele cu rezultat pozitiv.