Cristian Achim, 12 ani la cârma CSM Oradea. El a vorbit despre victoria cu Pitești și despre momentul aniversar!

CSM CSU Oradea a învins FC Argeș Pitești, scor 63-60, în primul meci disputat după ce antrenorul Cristian Achim a aniversat 12 ani la cârma echipei roș-albastre. Partida s-a desfășurat la Arena Antonio Alexe, în cursul serii de vineri (12.11).

La finalul acestei partide, tehnicianul CSM-ului a declarat:

„Se pare că batem orice fel de record în ceea ce privește câștigarea meciurilor în care marcăm tot mai puțin. Am avut din nou o intensitate defensivă de excepție. Sunt foarte mândru de nivelul băieților de implicare și de efortul depus. Din păcate plătim tribut la celălalt capăt al terenului. Mi se pare că găsim soluții de a avea numeroase aruncări necontestate, dar pur și simplu nu putem să marcăm. Am numărat cel puțin opt aruncări ratate de lângă inel în această seară. În plus, am avut 20% la aruncările de trei puncte.

Nu vreau să fiu înțeles greșit, deoarece pe mine mă bucură acest gen de victorii. Se vede munca și efortul, însă știu că trebuie și putem să jucăm mai bine în atac, cu precădere la finalizare. Pentru că, repet, reușim să ne creăm situații favorabile.”

În ceea ce privește meciul cu Szolnok, următorul programat pentru CSM CSU Oradea, Cristian Achim a afirmat:

„Este limpede că ne dorim victoria. Am fost aproape să câștigăm la Varșovia, iar dacă de acolo am fi venit câștigători acum misiunea noastră era mai simplă, adică era la îndemâna noastră să ne asigurăm calificarea. Din păcate am pierdut, chiar dacă am făcut un meci foarte bun acolo. Așadar, suntem în situația în care ne aflăm, dar trebuie să ne achităm de propria sarcină și anume să încercăm să câștigăm meciul cu Szolnok. Este posibil să câștigăm, dar să ratăm calificarea, însă e de datora noastră să facem tot ce putem.”

În încheiere, întrebat de momentul aniversar, la cârma CSM-ului, Cristian Achim a precizat următoarele:

„Nici nu știu cum a trecut atât timp. Mă onorează, dar aș vrea să menționez că sunt la fel de motivat și la fel de dornic să muncesc. Am acumulat multe amintiri și experiențe de excepție la această echipă, în Oradea, dar îmi doresc în continuare să fac același lucru. Tot ceea ce am realizat până acum mă motivează să continui.”