Cristian Achim prefațează turneul final de Cupa României 2021

Antrenorul CSM CSU Oradea, Cristian Achim, a prefațat turneul final al Cupei României la baschet masculin – ediția 2020/21, de la Cluj-Napoca. Tehnicianul roș-albaștrilor a vorbit despre duelul cu SCM Timișoara, modul de desfășurare și formatul competiției, dar și despre absența publicului de la acest eveniment.

Despre meciul cu SCM Timișoara și formatul competiției, Cristian Achim a opinat:

„Ca toate meciurile din cupă și/sau direct eliminatorii meciul nostru cu Timișoara este deschis oricărui rezultat. Echipa din Timișoara este foarte bună, experimentată. Sigur, noi vom încerca să trecem mai departe. Va fi interesant de urmărit cum se vor adapta cele două echipe la prezența a doi jucători autohtoni pe teren.

În ceea ce privește formatul competiției, cred că este doar a 3-a oară când se joacă în Final 8. Va fi interesant. Toate meciurile eliminatorii, practic, nu au o favorită certă. Aceasta este structura și specificul cupelor.”

Acesta va fi primul trofeu decernat fără participarea publicului în baschetul masculin românesc. În acest sens, tehnicianul CSM CSU Oradea a declarat:

„Din păcate această pandemie ne-a afectat deja foarte tare viețile. Să joci meciuri de baschet fără spectatori este aproape un nonsens din punctul meu de vedere. Sigur că și meciurile din cadrul turneului final de cupă păstrează aceeași problemă. Este mare păcat că publicul nu se poate bucura de meciurile de baschet din tribune, că jucătorii nu pot avea parte de pasiunea suporterilor, nu există interacțiunea între acești factori esențiali în activitatea sportivă. Așa se face că lucrurile sunt dificile de ambele părți. Foarte mulți jucători au prestații diferite în absența publicului.”