Cristian Achim vorbește după calificarea CSM CSU Oradea în finala Cupei României 2021

CSM CSU Oradea s-a calificat în finala Cupei României la baschet masculin – ediția 2020/21. Roș-albaștrii au învins U-BT Cluj-Napoca, scor 89-81, în penultimul act al turneului final găzduit la BT Arena din Cluj-Napoca.

Iată ce a spus antrenorul principal al CSM CSU Oradea, Cristian Achim, la finalul partidei:

„Felicit echipa Clujului. În prima repriză a fost o echipă incredibil de bună. Și noi am jucat bine în acea perioadă și vedeam că jucăm bine, dar cu toate acestea ei s-au desprins la 10-12 puncte pe tabela de marcaj deoarece jucau de-a dreptul fabulos. Am sperat că nu vor marca la fel de bine pe tot parcursul meciului.

Dincolo de ajustările de natură tactică, totul a pornit de la nivelul nostru de agresivitate în apărare. Numărul de posesii pierdute spune totul în acest sens. În atac am reușit să executăm mai bine, am și marcat câteva coșuri în momente cruciale și mă bucur foarte tare pentru această victorie.”

Referitor la finala cu CSO Voluntari, antrenorul CSM-ului a spus următoarele:

„Este doar un pas, al 2-lea pe care l-am făcut la acest turneu. Marți întâlnim Voluntari în finala competiției. Întâlnim o echipă foarte bună, care aruncă incredibil de bine de afară. Va trebui să ne facem foarte bine planul de joc, să-i studiem și să respectăm ceea ce ne propunem. Este simplu de spus, dar mai greu de pus în aplicare. Tot ce îmi doresc este să avem aceeași energie și să ne luptăm la fel. Sunt convins că această atitudine, iar aici aș remarca banca, care a adus energia potrivită, ne poate fi de mare ajutor în orice meci.”

Finala cu CSO Voluntari se dispută marți (09.03), ora 19:00, fiind transmisă în direct la DigiSport și LookSport, respectiv pe FRB TV (YouTube).