CSM CSU 2 Oradea a disputat un joc test cu echipa U18 a lui DEAC Debrecen

CSM CSU 2 Oradea a învins DEAC Debrecen U18 într-un joc test, desfășurat duminică (19.09), la Arena Antonio Alexe. Rezultatul final al partidei a fost de 81-59.

Jocul a fost controlat de către Ivan Gemaljevic, la rândul său aflat la primul meci la cârma acestei echipe. Orădenii s-au desprins la 24-18 în secvența inaugurală, după care ecartul a crescut. Scorul la jumătatea partidei a fost de 47-26. Maghiarii au reacționat după pauză, când au redus deficitul la mai puțin de zece puncte, scor 50-41, însă CSM CSU 2 a revenit în control pe parcursul secvenței decisive.

Învingătorii au dominat lupta la recuperare în condițiile în care au avut mai multe intercepții, dar și procentaje superioare la aruncările din acțiune. CSM CSU 2 Oradea a întâmpinat dificultăți la aruncările de trei puncte (1/13).

Raul Mureșan, jucător ce face parte din lotul lărgit al primei echipe, a fost principalul realizator al partidei cu 23 puncte, 6 recuperări, 4 capace și 2 intercepții pentru 22 la eficiență. David Randiș și Denis Pătcaș au adăugat câte 11 puncte, cel din urmă având 6 recuăperări, 4 intercepții și 4 pase decisive pentru învingători. Au fost rotiți toți cei 16 jucători înscriși pe foaia de arbitraj.

Enzo Vescan și Vlad Marinău, componenți ai echipei de seniori, au fost prezenți la acest meci, dar nu au jucat. Ei urmează să fie înscriși și în Liga 1, fiind utilizați atunci când programul echipei de Liga Națională o va permite.

Echipa satelit a clubului roș-albastru a disputat primul joc de la reluarea activității. Această grupare va evolua în Liga 1 masculin – ediția 2021/22, oferindu-se o șansă suplimentară de a dobândi experiență de joc atât sportivilor aflați în perioada juvenilă, cât și celor care au încheiat junioratul. De altfel, lotul echipei orădene este alcătuit în întregime din sportivi formați în cadrul programului local, dezvoltat în comun de LPS Bihorul și CSM Oradea.

Reprezentanții CSM Oradea, CSU Oradea și LPS Bihorul Oradea – a căror parteneriat a făcut posibilă formarea echipei pentru Liga 1 Masculin – s-au întâlnit înaintea partidei cu conducătorii academiei de baschet DEAC Debrecen. Părțile doresc să colaboreze în beneficiul baschetului juvenil din cele două localități învecinate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *