CSM CSU 2 Oradea cedează la Cluj-Napoca

CSM CSU 2 Oradea a suferit o înfrângere pe terenul Universității Cluj-Napoca în Liga 1 la baschet masculin – ediția 2021/22. Meciul contează pentru sezonul regulat și a avut loc luni (21.03), la Sala Horia Demian. Rezultatul final a fost de 73-71.

Jocul a demarat favorabil orădenilor. Aceștia au marcat primele nouă puncte ale partidei. Reacția a fost promptă, amfitrionii reușind un parțial de 19-2 prin care au trecut definitiv la conducere. Avantajul clujenilor a urcat la un maxim de 15 lungimi pe parcursul secvenței a 2-a. La jumătatea partidei scorul era de 42-30.

Repriza secundă a fost mai bună pentru CSM CSU 2 Oradea. Defensiva roș-albaștrilor s-a îmbunătățit. Elevii lui Ivan Gemaljevic s-au apropiat la două posesii pe finalul secvenței a 3-a, dar Universitatea Cluj s-a desprins încă o dată. Cu zece minute înainte de final scorul era de 56-50.

Sfârșitul partidei a consemnat un nou forcing al orădenilor, aceștia reușind să se apropie la un punct. Gazdele au răspuns cu o liberă, iar Enzo Vescan a încercat o aruncare din propria jumătate de teren, pe sirenă. Mingea nu a intrat în coș, partida încheindu-se cu victoria la limită a echipei gazdă.

Vlad Marinău a totalizat 16 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive, Enzo Vescan a reușit 16 puncte, 9 recuperări, 6 intercepții, Bogdan Creț a bifat 15 puncte, 6 recuperări, iar Raul Igna a terminat cu 11 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive pentru CSM CSU 2 Oradea. De la învingători s-a remarcat Mihnea Brie, autor a 25 puncte, 10 recuperări.

În urma acestui rezultat, CSM CSU 2 Oradea are 9-6 la general și ocupă locul 6 în cel de-al 2-lea eșalon baschetbalistic al țării.