CSM CSU 2 Oradea cedează pe teren propriu în meciul cu CSU Știința București

CSM CSU 2 Oradea a fost învinsă pe teren propriu de CSU Știința București, scor 53-85, într-un meci contând pentru Liga 1 baschet masculin – ediția 2021/22. Partida a avut loc joi (31.03), la Arena Antonio Alexe din Oradea.

Formația orădeană, alcătuită în totalitate din jucători formați în cadrul propriei pepiniere, a oferit o replică solidă pe tot parcursul primelor zece minute de joc. Știința a fost în permanență la conducere, dar CSM CSU 2 a rămas aproape în permanență. La prima pauză scorul era de 20-23.

Secvența a 2-a a consemnat un nivel mai bun de apărare pentru vizitatori. Aceștia s-au desprins pe tabelă, fiind la agresivi în apărare, de unde a rezultat un raport de 12-3 la posesii pierdute. Oradea a avut procentaj mai bun la aruncările din acțiune după 20 minute de joc. Totuși , scorul la jumătatea partidei a fost de 29-43.

Repriza secundă a fost dominată de bucureșteni. Aceștia s-au apărat agresiv și au alimentat ofensiva cu această abordare, având multe puncte marcate după ce au obținut intercepția. În plus, Știința a dominat categoric lupta la recuperare, ajungându-se la scorul de 64-39 după 30 minute de joc în condițiile în care Oradea a avut procentaj mai bun la aruncările din acțiune. Finalul partidei nu a adus schimbarea, echipa oaspete fiind în control până la finalul confruntării.

Bogdan Creț a totalizat 14 puncte, 7 pase decisive, 5 recuperări, Marian Schmidt și Raul Mureșan au adăugat câte 10 puncte pentru CSM CSU 2 Oradea. În replică, Andrei Petică a totalizat 15 puncte, 5 recuperări, Matei Dorneanu a adăugat 14 puncte, 3 intercepții, iar Jordan Taylor a încheiat cu 13 puncte, 6 recuperări pentru Știința București.

În urma acestui rezultat, CSM CSU 2 Oradea are 9-7 la general. În schimb, bucureștenii au 17-0. Următorul meci al formației antrenate de Ivan Gemaljevic este programat duminică (03.04), ora 18:00, la Tîrgu Mureș.

Foto: Roby Boros