CSM CSU 2 Oradea învinge la Brașov

CSM CSU 2 Oradea a obținut un succes în deplasare, într-un meci desfășurat luni (27.02), contând pentru Liga 1 la baschet masculin – ediția 2022/23. Roș-albaștrii au triumfat pe terenul echipei Ralph Brașov, scor 70-64.

Partida a demarat favorabil formației gazdă, însă CSM-ul a reacționat și a terminat prima repriză la conducere, scor 36-34. Echipa din Brașov a revenit în avantaj după un parțial de 20-12, însă ultimele zece minute au aparținut echipei bihorene. Aceasta a realizat un parțial de 22-10 în ultimul sfert, transformând un deficit de șase puncte într-o victorie la aceeași diferență.

De-a lungul celor 40 minute de joc s-au înregistrat nouă schimbări la conducere și opt situații de egalitate. Formația orădeană a avut 60% la aruncările de două puncte și a terminat meciul cu procentaj superior atât la aruncările din acțiune, cât și la linia de pedeapsă. În plus, roș-albaștrii au avut mai puține posesii pierdute.

Mihai Botoc și Marian Schmidt au avut câte 15 puncte. Cel din urmă a adăugat 13 recuperări și 5 pase decisive. Raul Mureșan a adăugat 11 puncte pentru formația învingătoare. Sergiu Souca a replicat cu 23 puncte, 15 recuperări pentru Ralph Brașov.

Formația orădeană a fost condusă la acest meci de către David Karsai.

De notat că CSM CSU 2 Oradea a învins pe terenul lui Ralph Brașov și în ultima etapă din prima fază a Ligii 1 Masculin. Atunci orădenii au învins cu 77-75.

CSM CSU 2 Oradea are 2-0 la general în faza a 2-a din Liga 1 Masculin, în grupa valorică 9-14.