CSM CSU 2 Oradea suferă primul eșec stagional

CSM CSU 2 Oradea a cedat în confruntarea cu CSM Tîrgu Mureș, scor 65-97, în primul joc disputat în noul an calendaristic. Partida contează pentru Liga 1, a avut loc duminică (09.01), la Arena Antonio Alexe și a fost transmisă în direct pe FRB TV (YouTube).

Formația orădeană a oferit o replică curajoasă, chiar dacă în întâlnit o echipă alcătuită din jucători cu bogată experiență. S-au consemnat cinci succesiuni la conucere pe parcursul primelor minute de joc, după care formația oaspete și-a pus în valoare plusul de experiență, dar și câteva corpuri călite la un alt nivel de intensitate fizică raportat la cel al tinerilor baschetbaliști orădeni. În plus, CSM CSU 2 Oradea a marcat primul coș de trei puncte de abia în ultimul minut al reprizei, astfel încât CSM Târgu Mureș a intrat în avantaj la vestiare, scor 49-36.

Repriza secundă a demarat cu un forcing al vizitatorilor. Szabolcs Santa și Goran Martinic au marcat cu generozitate în pofida eforturilor defensivei orădene, ecartul trecând de 25 puncte. Enzo Vescan a avut o prestație ofensivă consistentă, iar Raul Igna și Marian Schmidt au contribuit la rândul lor. Oradea a reușit să reducă ușor din deficit, însă nu a putut să amenințe superioritatea formației din Tîrgu Mureș.

Enzo Vescan a totalizat 24 puncte, 3 intercepții, 3 pase decisive, RauL Igna a adăugat 11 puncte, 4 pase decisive, iar Marian Schmidt a terminat cu 10 puncte, 7 recueprări și 3 intercepții pentru CSM CSU 2 Oradea. În replică, Goran Martinic a totalizat 29 puncte, 5 intercepții, 4 pase decisive, Szabolcs Santa a reușit 29 puncte, 16 recuperări, 5 capace, iar Vladislav Solopa a avut 18 puncte, 7 recuperări pentru învingători.

Vlad Marinău a absentat din angrenajul formației orădene la această partidă.

În urma acestui rezultat, formația antrenată de Ivan Gemaljevic are 5-1 la general. În schimb, CSM Tîrgu Mureș a ajuns la 7-0.