CSM CSU LPS Oradea, locul 8 în ierarhia finală a CN U14 Masculin – ediția 2021/22

CSM CSU LPS Oradea s-a clasat pe locul al 8-lea în clasamentul final al Campionatului Național U14 Masculin – ediția 2021/22. Formația antrenată de Ivan Gemaljevic și Melania Kokovay a încheiat, duminică (22.05), participarea la turneul final de la Sibiu.

În cadrul ultimului meci, CSM Oradea a recuperat un deficit de 14 puncte și a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj cu două minute rămase de disputat în duelul cu CSȘ Viitorul Cluj-Napoca. Finalul partidei a cuprins suspans și emoții pentru tinerii sportivi și susținătorii acestora, prezenți în tribunele sălii mici din Sibiu. CSM-ul a avut șansa să preia conducerea, dar nu a reușit să o fructifice, în timp ce adversarul a replicat cu un coș de trei puncte prin care a revenit definitiv la conducere și s-a impus cu scorul de 51-48.

După un bilanț general de 10 victorii și 8 înfrângeri în sezonul regulat, formația orădeană a obținut calificarea la turneul final, acolo unde au avansat cele mai bune 12 echipe ale României la generația 2008. Aici, CSM CSU LPS Oradea a mai făcut un pas important, reușind să se califice în sferturile de finală, adică a pătruns între cele mai bune opt echipe ale țării la amintita generație.

Iată rezultatele înregistrate de formația orădeană în cadrul evenimentului organizat la Sibiu între 18-22 Mai anul curent:

Faza grupelor

  • vs Leii București, scor 44-95
  • vs StoMart Iași, scor 68-51

Sferturi de finală

  • vs U-BT Cluj-Napoca, scor 43-74

Locurile 5/8

  • vs Dan Dacian Portocaliu București, scor 68-82

Locurile 7/8

  • vs CSȘ Viitorul Cluj-Napoca, scor 48-51

Așadar, CSM CSU LPS Oradea a câștigat 11 meciuri și a suferit 12 înfrângeri în sezonul 2021/22 la categoria U14. Cu acest bilanț și parcursul aferent, formația orădeană s-a clasat pe locul al 8-lea din totalul de 35 echipe înscrise în competiție.

Lotul de jucători deplasat la turneul final de la Sibiu a fost alcătuit din: Flavius Bolba, Bogdan Pînzaru, David Băran, Andrei Topai, Andrei Meșter, Eduard Toth Șerbescu, Alexandru Morariu, Mihnea Albu, Răzvan Buzguța, Rareș Rosmenteniuc, Armin Mihai Ignat, Bogdan Bacuciu, Rui Antonio Monteiro și Patrik Laslău.

Foto: Toth Șerbescu Zita