CSM CSU Oradea a aplicat pentru un loc în FIBA Europe Cup – ediția 2020/21

CSM CSU Oradea intenționează să participe în cupele europene pe parcursul sezonului 2020/21. Echipa de baschet masculin a clubului roș-albastru își dorește să continue pe linia cu care și-a obișnuit suporterii și pasionații de baschet din localitatea de pe Crișul Repede.

În acest sens, luni (06.07), au fost transmise, către birourile FIBA Europe, toate documentele solicitate de amintitul organism pentru aplicarea la un loc în FIBA Europe Cup. Astfel, în perioada următoare, forul amintit va analiza documentația transmisă de clubul nostru, iar la sfârșitul lunii se va anunța lista completă a participantelor în ediția 2020/21 a amintitei competiții.

Dacă va fi acceptată pe tabloul competiției, CSM CSU Oradea va înregistra cea de-a 7-a participare în cupele europene din istorie. Aruncăm o privire asupra parcursului echipei orădene pe plan continental în edițiile anterioare.

FIBA Europe a anunțat că data limită pentru înscrierea în FIBA Europe Cup este luni (27.07). Ulterior se va anunța lista completă a echipelor, respectiv modul în care acestea vor accesa competiția. Tragerea la sorți pentru turul preliminar și grupele primei faze din FIBA Europe Cup se va desfășura pe data de 18 august anul curent.

Potrivit calendarului, turul preliminar al FIBA Europe Cup – ediția 2020/21 se va juca în perioadda 23-30 septembrie. Sezonul regulat urmează să demareze pe 14 octombrie.

Similar edițiilor anterioare, pentru a oferi un nivel competițional cât mai ridicat, dar și o participare internațională de durată mai multor echipe, FIBA Europe va permite echipelor eliminate în preliminariile Basketball Champions League să se alăture FIBA Europe Cup, din faza grupelor, dacă echipele respective își doresc acest lucru.

În funcție de numărul de echipe înscrise, dar și de ranking-ul de țară, respectiv cel propriu, calculat pe baza rezultatelor obținute în cupele europene pe parcurusl sezoanelor anterioare, vor stabili ce echipe urmează să evolueze în turul preliminar și ce echipe vor accesa competiția direct din faza grupelor.