CSM CSU Oradea a fost învinsă în semifinalele Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2021/22

CSM CSU Oradea a fost învinsă de CSO Voluntari, scor 79-85, în Meciul 3 din semifinalele Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2021/22. Partida a avut loc miercuri (18.05), în Ilfov.

Jocul a demarat favorabil ilfovenilor. Aceștia s-au desprins la 13-6, în condițiile în care Alex Gavrilovic a fost sancționat cu două greșeli personale în primele cinci minute de joc. A urmat un parțial de 14-0 în favoarea orădenilor, Kris Richard marcând nouă puncte în primele șase minute de joc, iar Cătălin Baciu a adus șase puncte în succesiune. Oradea a trecut la conducere după ce amfitrionii au comis șapte posesii pierdute. Sfertul inaugural s-a încheiat cu scorul de 20-15 în favoarea CSM-ului.

Roș-albaștrii au marcat primii în sfertul al 2-lea, dar Cătălin Baciu a devenit al 2-lea pivot al CSM-ului cu două greșeli personale sancționate. Avantajul orădenilor a urcat la opt lungimi după tripla lui Stephen Holt și o nouă pătrundere finalizată de Dovis Bickauskis. Formația ilfoveană a realizat un parțial de 7-0 pentru a strânge la un punct, însă Vlad Marinău a răspuns cu o execuție de pivot. Vlad Moldoveanu a restabilit egalitatea la 29 în minutul 15. Au urmat trei reușite pentru orădeni, aceștia revenind la conducere, pe fondul unui parțial de 8-0. La jumătatea partidei scorul era de 40-31 în favoarea bihorenilor.

Repriza secundă a demarat cu cea de-a 3-a greșeală personală sancționată la Alex Gavrilovic. Gazdele au beneficiat de o contribuție consistentă din partea lui Vlad Moldoveanu, dar pivotul francez al CSM-ului a mărit avantajul la un nou maxim, de zece puncte. Același jucător a executat primele aruncări libere pentru Oradea în acest meci, în minutul 22. Voluntari s-a apropiat pe tabela de marcaj, însă Richard a replicat. Gavrilovic a fost sancționat cu a 4-a greșeală personală la jumătatea acestei perioade de joc. După câteva secunde Baciu a fost sancționat cu a 4-a greșeală personală. Gazdele au obținut mai multe vizite la linia de pedeapsă și a preluat conducerea, scor 55-54. Replica a venit de la Mark Ogden, autor al primului său coș în acest meci. CSO Voluntari și-a reglat tirul de la mare distanță și a redus numărul erorilor în faza de construcție. În schimb, orădenii au avut probleme la linia de pedeapsă. Sfertul 3 s-a terminat cu scorul de 63-61 în favoarea echipei gazdă.

Bickauskis a restabilit egalitatea în deschiderea secvenței decisive, dar formația gazdă a reacționat și s-a desprins la cinci puncte. Oradea a cerut timp de odihnă după doar un minut scurs din sfertul 4. Ogden a înscris primul după reluarea jocului, dar CSM-ul a întâmpinat dificultăți în ceea ce privește ritmul ofensiv. Roș-albaștrii nu au cedat, apropiindu-se la trei puncte cu patru minute înainte de final. Ilfovenii s-au desprins la opt lungimi, dar bihorenii au reacționat și s-au apropiat la două chiar la intrarea în ultimul minut de joc. Richard a avut șansa egalării, dar Thompson l-a blocat. Gazdele au ajuns la linia de pedeapsă și s-au desprins la două posesii.

Kris Richard a totalizat 22 puncte, 4 pase decisive, 4 intercepții, iar Alex Gavrilovic a adăugat 12 puncte pentru CSM CSU Oradea. În replică, Vlad Moldoveanu a reușit 26 puncte, alți trei jucători de la CSO Voluntari având cel puțin zece puncte marcate.

Scorul general a fost de 3-0 în favoarea lui CSO Voluntari.

CSM CSU Oradea va juca pentru locul 3 într-o serie pe sistemul cel mai bun din trei partide. Vom reveni cu informații referitor la adversar și program.