CSM CSU Oradea a învins cele trei mari forțe ale sportului portughez

CSM CSU Oradea a reușit să obțină victorii în fața celor trei reprezentante ale Portugaliei în FIBA Europe Cup. Roș-albaștrii au înregistrat rezultate de excepție în compania unor cluburi de renume pe plan european în ultima lună.

Echipa antrenată de Cristian Achim a învins pe FC Porto, scor 67-58, pe data de 9 noiembrie anul curent, la Arena Antonio Alexe. Din păcate, CSM-ul a fost lipsit de aportul publicului la un meci în care s-a consemnat revanșa pentru înfrângerea suferită la Porto, scor 63-75.

Aproximativ o lună mai târziu, pe 8 decembrie 2021, la Arena Antonio Alexe, s-a întors publicul, CSM CSU Oradea primind vizita lui Benfica Lisabona. Bihorenii au învins această formație cu scorul de 68-56.

Apoi, la distanță de o altă săptămână, adică în data de 15 decembrie, CSM Oradea a reușit să obțină și prima victorie în Portugalia. Roș-albaștrii s-au impus pe terenul lui Sporting CP Lisabona, campioana în exercițiu a amintitei țări. CSM-ul a învins cu scorul de 83-77.

Așadar, CSM CSU Oradea le-a învins pe toate cele trei mari nume ale sportului portughez în interval de aproximativ 40 zile calendaristice. Astfel, echipa de pe Crișul Repede încheie anul calendaristic 2021 – cel care i-a adus prima medalie continentală – cu un bilanț de 9 victorii și 6 înfrângeri pe plan internațional.

Foto: FIBA.basketball