CSM CSU Oradea a triumfat în cadrul turneului memorial Antonio Alexe 2023

CSM CSU Oradea a câștigat turneul memorial Antonio Alexe 2023. Ediția a 10-a a evenimentului destinat memoriei fostului mare baschetbalist român s-a încheiat vineri (08.09), atunci când Leii Roșii au învins KK Zlatibor, scor 98-87, în meciul decisiv, desfășurat la Oradea Arena.

Partida a demarat cu Neal, Richard, Nicolescu, Tarolis și Freeman. Jocul ofensiv a fost la putere pe parcursul primelor zece minute de joc. CSM-ul a fost în control pe tabela de marcaj, desprinzându-se la peste zece puncte la un moment dat. Erick Neal a fost responsabil cu spectacolul, dar sârbii au avut la rândul lor momente bune de joc. La prima pauză scorul a fost de 29-21.

Sfertul al 2-lea a început mult mai bine pentru Zlatibor. Cu un joc ofensiv echilibrat, reprezentanta Serbiei s-a apropiat la un punct, scor 34-33. În continuare, cu un Lennard Freeman precis în spațiul de trei secunde, respectiv cu Nijal Pearson dispus să facă de toate, CSM-ul s-a desprins la 15 lungimi. Formația oaspete a marcat un coș de trei puncte pe sirenă pentru a stabili scorul la jumătatea partidei, de 51-39.

Repriza secundă a demarat sub semnul echilibrului. Ambele protagoniste au fost inspirate în faza de atac, iar nivelul de apărare nu a fost cel mai ridicat de nicio parte. Roș-albaștrii au marcat același număr de puncte pe care l-au reușit și în secvența inaugurală, scorul la intrarea în ultimul act fiind de 80-65.

Formația diin Zlatibor a continuat să lupte și a redus ecartul la șapte puncte în minutul 35. Nu au lipsit câteva momente tensionate, dar orădenii au reacționat, găsind soluții pentru a se menține în avantaj. Finalul partidei a fost controlat de bihoreni, aceștia bifând a 4-a victorie din tot atâtea apariții în presezon.

Bobe Nicolescu a avut 18 puncte, 7 recuperări, Erick Neal a adăugat 15 puncte, Donatas Tarolis a terminat cu 13 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive, iar Nijal Pearson a reușit 11 puncte, 8 recuperări și 4 pase decisive pentru învingători. De cealaltă parte, Viktor Kovacevic a terminar cu 22 puncte, 5 recuperări pentru KK Zlatibor.

Rezultate complete

CSM CSU Oradea vs Spisski Rytieri, scor 103-81
Spisski Rytieri vs KK Zlatibor, scor 81-85
KK Zlatibor vs CSM CSU Oradea, scor

Clasament final

1. CSM CSU Oradea – 2/0
2. KK Zlatibor – 1/1
3. Spissky Rytieri – 0/2

Foto: Roby Boros