CSM CSU Oradea are asigurat locul 2 la încheierea sezonului regulat din Liga Națională de baschet – ediția 2023/24

CSM CSU Oradea are asigurată clasarea pe locul al 2-lea la încheierea sezonului regulat din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2023/24. Roș-albaștrii nu mai pot fi depășiți de pe această poziție indiferent ce se va întâmpla pe parcursul ultimelor trei etape.

Echipa antrenată de Cristian Achim a învins pe terenul lui CSO Voluntari, scor 95-87, bifând a 10-a victorie din 11 apariții în deplasare în actuala ediție de campionat. Acest rezultat a fost dublat de eșecul suferit pe teren propriu, în cadrul etapei intermediare, de către FC Argeș Pitești.

În aceste condiții, CSM CSU Oradea are 12-3 la general, iar FC Argeș Pitești este la 9-6. De asemenea, bihorenii au 2-0 în duelurile directe cu formația alb-violetă.

Așadar, cu trei etape rămase de disputat, CSM CSU Oradea nu poate să coboare mai jos de poziția pe care o ocupă în prezent. Asta înseamnă că roș-albaștrii vor avea avantajul terenului propriu atât în primul tur, cât și în cel de-al 2-lea din playoff-ul Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2023/24.