CSM CSU Oradea are nevoie de victorie la un singur punct cu Itelyum Varese pentru a se califica în playoff-ul FIBA Europe Cup – ediția 2023/24

CSM CSU Oradea păstrează șanse de calificare în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup – ediția 2023/24. Roș-albaștrii vor avea nevoie de o victorie, indiferent de diferența de puncte, în ultima etapă din TOP 16 după ce ZZ Leiden s-a impus în confruntarea cu Itelyum Varese, scor 81-77.

În cadrul meciului desfășurat miercuri (31.01), în Olanda, formația învingătoare a beneficiat de 19 puncte, 5 recuperări din partea lui Luuk van Bree. Alți trei jucători au depășit borna 10 la puncte marcate, incluzându-l pe americanul Brock Gardner, jucător proaspăt legitimat de Leiden. Acesta a avut 11 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive la prima apariție în echipamentul albastru. De cealaltă parte, Nico Mannion a reușit 17 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive și 3 intercepții pentru Varese.

Acest meci a făcut parte din programul etapei a 5-a în Grupa N. Amintim că CSM CSU Oradea a jucat în devans meciul cu Niners Chemnitz, din cadrul acestei etape. Acea confruntare s-a disputat pe 17 Ianuarie, în Germania, încheindu-se cu scorul de 101-98, în favoarea gazelor, după o repriză de prelungiri.

Situația în clasament se prezintă în felul următor:

1. Niners Chemnitz – 4/1 9 puncte
2. ZZ Leiden – 2/3 7 puncte
3. CSM CSU Oradea – 2/3 7 puncte
4. Itelyum Varese – 2/3 7 puncte

Programul ultimei etape, ce va avea loc miercuri (07.02):

– CSM CSU Oradea vs Itelyum Varese – ora 19:00
– Niners Chemnitz vs ZZ Leiden – ora 20:00

Pentru a obține calificarea în sferturile de finală, CSM CSU Oradea are nevoie de o victorie chiar și la un singur punct diferență în revanșa cu Varese. Indiferent ce se va întâmpla în celălalt meci, dacă își câștigă propriul meci, formația bihoreană este calificată întrucât are avantajul rezultatelor directe cu Leiden. În schimb, dacă pierde cu Varese, atunci echipa din Oradea va rata calificarea.

Meciul cu Itelyum Varese, ce prezintă aceeași miză și pentru italieni, se va desfășura la Oradea Arena. Bilete pentru acest meci se găsesc AICI.