CSM CSU Oradea are o șansă de calificare în sferturile de finală FIBA Europe Cup pentru a 3-a oară consecutiv

CSM CSU Oradea păstrează șanse matematice de calificare în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup – ediția 2022/23. În pofida celui de-al 3-lea eșec înregistrat în Grupa L din TOP 16, formația antrenată de Cristian Achim are nevoie de două rezultate favorabile în cadrul ultimei etape.

Programată pentru miercuri (08.02), runda a 6-a cuprinde următoarele partide:

– CSM CSU Oradea vs Keravnos BC (Cipru)
– Anwil Wloclawek (Polonia) vs Brose Bamberg (Germania)

Iată situația în clasament înaintea ultimei etape:

1. Anwil Wloclawek – 4/1
2. Brose Bamberg – 3/2
3. CSM CSU Oradea – 2/3
4. Keravnos BC – 1/4

Se cunosc cu certitudine următoarele:

– Anwil Wloclawek este calificată în sferturile de finală
– Keravnos BC este eliminată din calculele calificării

Urmează să se stabilească:

– Locul 1, cel care beneficiază de avantajul terenului propriu în sferturile de finală și teoretic asigură un adversar mai facil
– A 2-a echipă calificată în sferturile de finală

Date fiind cele de mai sus, CSM CSU Oradea trebuie să-și câștige meciul cu Keravnos din ultima etapă pentru a obține cea de-a 3-a victorie. Este o condiție obligatorie, fără de care orice altă discuție devine inutilă în ecuația calificării în sferturile de finală.

Un eventual succes al CSM-ului cu campioana Ciprului trebuie dublat de victoria lui Anwil în confruntarea cu Brose din ultima etapă. Motivație există pentru polonezi. Aceștia țintesc locul 1 în grupă, dar în același timp joacă pe teren propriu, acolo unde asistă cu regularitate 4.000 spectatori, astfel încât aceștia vor viza o nouă victorie.

Așadar, acestea sunt calculele prin care CSM CSU Oradea avansează în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup pentru a 3-a oară consecutiv.

Meciul cu Keravnos are loc miercuri (08.02), la Oradea Arena. Bilete se găsesc AICI.