CSM CSU Oradea avansează în playoff-ul FIBA Europe Cup – ediția 2020/21

CSM CSU Oradea a obținut calificarea în playoff-ul FIBA Europe Cup – ediția 2020/21 in extremis. Formația antrenată de Cristian Achim a beneficiat de victoria de palmares obținută de Szolnok Olaj KK, unul dintre partenerii tradiționali de pregătire ai roș-albaștrilor în ultimii ani.

Anterior acestui meci, Besiktas Istanbul a fost învinsă de Balkan Botevgrad, scor 71-74, în ultimul meci al Grupei D, desfășurată la Istanbul. Acest rezultat a urcat formația orădeană pe locul al 3-lea în ierarhia finală a grupei.

Deși nu avea șanse de calificare, Szolnok a învins pe Sporting (Portugalia), scor 78-67, în ultimul meci al fazei grupelor. Prin prisma acestui rezultat, departajarea între echipele situate pe locul al 3-lea în grupe favorizează pe CSM CSU Oradea. Roș-albaștrii au avut 1-2 în Grupa D, însă rezultatul cu Besiktas Istanbul s-a anulat în clasificarea echipelor de pe locurile 3 în cele șase grupe datorită faptului că două grupe au cuprins doar trei formații participante.

Așadar, CSM CSU Oradea a fost inclusă în clasamentul locurilor 3 cu un bilanț de 0-2 și o diferență de coșaveraj de -11, ca urmare a eșecurilor cu Balkan Botevgrad (scor 55-58) și BC CSU Sibiu (70-78).

Roș-albaștrii devansează pe Donar Groningen (Olanda, 0-2 și -13), respectiv pe Szolnok Olajbanyasz (Ungaria, 0-2 și -27). De altfel, Oradea intră pe tabloul playoff-ului FIBA Europe Cup de pe poziția a 16-a, ultima.

Prin urmare, beneficiind de două rezultate favorabile în interval de câteva ore, CSM CSU Oradea obține calificarea în playoff-ul FIBA Europe Cup. Acesta demarează pe 21 martie anul curent. Vom reveni cu numele adversarului după tragerea la sorți. Aceasta se va desfășura miercuri (03.02), ora 15:00. Posibili adversari pentru CSM CSU Oradea sunt: Arged BMSLAM Stal (POL), BC CSU Sibiu (ROU), BC Dnipro (UKR), BC Parma (RUS), BC Prometey (UKR), Ironi Ness Ziona (ISR), Iraklis BC (GRE), Fribourg Olympic (SUI).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *