CSM CSU Oradea avansează în semifinalele Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23

CSM CSU Oradea a avansat în semifinalele Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23. Roș-albaștrii au învins SCM Ohma Mozzart Bet Timișoara, scor 91-87, în Meciul 3 al seriei din primul tur al playoff-ului.

Jocul formației orădene a lăsat mult de dorit din toate punctele de vedere. Atacu echipei roș-albastre a fost la unul dintre cele mai modeste niveluri din actualul sezon competițional, consemnându-se mai multe minute în cadrul cărora nu s-a produs nimic pe tabela de marcaj. Scorul la prima pauză a fost de 21-14.

De cealaltă parte, parțial din nivelul de intensitate pe alocuri inexistent al defensivei bihorene, SCM Ohma Mozzart Bet Timișoara a înscris nouă coșuri de trei puncte în prima jumătate a întâlnirii. În schimb, CSM CSU Oradea a marcat primul coș de trei puncte în minutul 17 al întâlnirii. Avantajul maxim al gazdelor în prima jumătate a fost de 12 puncte, însă la ăncheierea reprizei scorul era de 42-36.

Darrion Strong a suferit o accidentare și a fost purtat pe brațe spre banca propriei echipe, iar Nikola Gajic a comis a 4-a greșeală personală, astfel încât Timișoara a jucat pe tot parcursul sfertului 3 cu doi jucători foarte tineri și complet lipsiți de experiența meciurilor de playoff. Cu toate acestea amfitrionii au rămas în avantaj pe tabela de marcaj. Secvența a 3-a s-a terminat cu un fault pe aruncare de trei puncte, însă Justin Carter a înscris primele două. A ratat-o pe cea de-a 3-a, însă Mark Ogden a recuperat ofensiv și a trimis mingea în coș pe sirenă pentru a aduce CSM-ul în avantaj, scor 62-61.

Donatas Tarolis a înscris în primeloe secunde ale sfertului 4, dar Oradea nu a putut să profite. Strong a revenit pe parchet, trecând peste accidentarea suferită și a readus formația gazdă la conducere, aceasta desprinzându-se din nou pe fondul unui joc de nerecunoscut al echipei orădene. Markovic și Gheorghe au alimentat un parțial de 8-0 pentru CSM. Bănățenii nu au renunțat și au revenit pe tabela de marcaj. Stephen Holt a readus Oradea în avantaj cu un coș de trei puncte, însă gazdele au egalat din nou. Erick Neal a reușit o recuperare ofensivă și a marcat din spațiul de trei secunde în penultimul minut, dar Timișoara a răspuns din nou. Gazdele au avut ultima posesie, însă Strong a fost imprecis. Scorul după 40 minute de joc a fost de 79-79.

Repriza suplimentară a început cu tripla lui Kris Richard, însă amfitrionii au răspuns. Timișoara a preluat conducerea, scor 85-84, însă Donatas Tarolis a replicat cu un floater ce a inițial un parțial de 7-0, completat de Erick Neal și Mark Ogden. Astfel, CSM CSU Oradea s-a desprins la șase lungimi cu un minut și 20 secunde rămase din runda de prelungiri. De aici situația nu s-a mai schimbat, gazdele reușind să stabilească rezultatul final.

Mark Ogden a reușit 17 puncte, 10 recuperări, Erick Neal a adăugat 16 puncte, 6 pase decisive, 5 recuperări, Donatas Tarolis a terminat cu 12 puncte, Tudor Gheorghe a avut 11 puncte, iar Kris Richard a încheiat cu 10 puncte pentru CSM CSU Oradea. În replică, Nikola Gajic a reușit 18 puncte, 6 recuperări, iar Darrion Strong a adăugat 17 puncte pentru SCM Ohma Mozzart Bet Timișoara.

Scorul general a fost de 3-0. CSM CSU Oradea se duelează cu învingătoarea dintre CSO Voluntari și BC CSU Sibiu pentru un loc în finala Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23.

Foto: Roby Boros