CSM CSU Oradea avansează în semifinalele Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2023/24

CSM CSU Oradea a învins CSM CSU Constanța, scor 88-66, în Meciul 3 din primul tur al playoff-ului Ligii Națională de baschet masculinn – ediția 2023/24. Partida a avut loc marți (16.04), la Constanța. Prin prisma acestui rezultat, CSM CSU Oradea s-a calificat în semifinalele LNBM.

Jocul a demarat modest pentru formația orădeană, cu numeroase imrpecizii în ambele faze ale jocului, respectiv cu recuperări cedate sub propriul panou. Ofensiva nu a fost generoasă din punct de vedere al cursivității și nici al realizărilor. Secvența inaugurală s-a încheiat cu scorul de 18-15 în favoarea formației orădene.

Sfertul 2 a început la fel de modest în atacul celor două protagoniste. Tabela de marcaj a rămas blocată pentru câteva minute la scorul de 25-21. Roș-albaștrii au găsit un ritm în atac, cu Tarolis și Gotcher inspirați pe final de repriză. Astfel, avantajul CSM-ului a urcat la 14 lungimi, însă Constanța a avut ultimul cuvânt. Scorul după 20 minute de joc a fost de 45-33 pentru echipa pregătită de Cristian Achim.

Repriza secundă a început cu formația din Constanța utilizând trei oameni de pozițiile 4-5. CSM CSU Oradea a profitat, având un plus de viteză și s-a apărat în sistem zonă. A rezultat un parțial de 19-4 prin intermediul căruia avantajul a urcat la 27 puncte. Secvența a 3-a s-a încheiat cu un reviriment al gazdelor, scorul fiind de 66-48 după 30 minute de joc.

Sfertul decisiv a început cu o reușită de trei puncte semnată de CSM Constanța, ecartul continuând să coboare. Replica a venit de la Arledge, de la distanță. Cătălin Baciu a refăcut avantajul de 20 puncte cu o acțiune nespecifică pentru el. Roș-albaștrii au controlat finalul partidei și au obținut victoria prin care obțin accederea în semifinalele Ligii Naționale de baschet – ediția 2023/24.

Kris Richard a totalizat 15 puncte, 6 recuperări, Donatas Tarolis a adăugat 13 puncte, Toddrick Gotcher a terminat cu 11 puncte, iar Nijal Pearson a avut 10 puncte, 5 pase decisive, 4 recuperări pentru CSM CSU Oradea. Cedric Henderson a replicat cu 22 puncte, 8 recuperări, Jaylon Scott a terminat cu 14 puncte, iar Bryan Griffin a adăugat 10 puncte, 8 recuperări pentru CSM CSU Constanța.

Scorul general a fost de 3-0 în favoarea lui CSM CSU Oradea. Roș-albaștrii avansează în semifinale, programate să demareze în jurul datei de 25 Aprilie, la Oradea.