CSM CSU Oradea avansează în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup după o victorie în fața propriilor suporteri

CSM CSU Oradea a obținut calificarea în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup – ediția 2021/22. Roș-albaștrii au obținut biletele pentru fazele superioare ale acestei competiții ca urmare a succesului repurtat în fața lui Trefl Sopot, scor 80-65, într-un meci desfășurat miercuri (09.02), la Arena Antonio Alexe.

Jocul a fost controlat în întregime de bihoreni. Aceștia s-au aflat în avantaj de la primul coș și până la epuizarea timpului de joc. Prima secvență a fost echilibrată, chiar dacă CSM-ul a marcat primele opt puncte. Polonezii s-au apropiat la 17-15.

Secvența a 2-a a consemnat un joc defensiv solid pentru orădeni. De asemenea, ei au controlat lupta la recuperare ofensivă și au avut o seară reușită la semicerc. De cealaltă parte, Sopot a marcat o singură dată de la mare distanță, scorul la jumătatea partidei fiind de 38-27.

Repriza secundă a fost dominată de CSM CSU Oradea. Cu un Garlon Green inspirat la finalizare, respectiv cu Dovis Bickauskis inspirat la creație, echipa antrenată de Cristian Achim a continuat să-și mărească zestrea. Avantajul a urcat la un macim de 21 puncte, scor 71-50, după care pe finalul partidei au fost rotiți toți jucătorii înscriși pe foaia de arbitraj.

Garlon Green a totalizat 25 puncte, 4 recuperări, Alex Gavrilovic a adăugat 15 puncte, 7 recuperări, Mark Ogden a terminat cu 11 puncte, 7 recuperări, 2 capace, alți șapte jucători remarcându-se la finalizare într-o seară importantă pentru clubul orădean. În replică, Michal Kolenda a totalizat 15 puncte, Brandon Young a adăugat 13, iar Yannick Francke a terminat cu 10 puncte pentru Trefl Sopot.

Astfel, CSM CSU Oradea dublează succesul din Polonia și ajunge la un bilanț general de 4-1. Cu un meci rămas de disputat în această fază a întrecerii, formația roș-albastră are asigurată calificarea în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup, programate în dublă manșă pentru 9-16 Martie. Adversar va fi Avtodor Saratov (Rusia) sau Bahcesehir College (Turcia).