CSM CSU Oradea avansează în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup

CSM CSU Oradea a învins BC Dnipro, scor 78-72, în optimile de finală ale FIBA Europe Cup – ediția 2020/21. Partida s-a desfășurat marți (23.03), la Arena Antonio Alexe.

Partida a demarat cu Watson, Holt, Nicolescu, Zekovic și Valeika. Formația din Ucraina s-a instalat la conducere și a găsit soluții de a se mențină în avantaj pe fondul oscilațiilor în jocul echipei orădene. Apărarea de tip zonă a CSM-ului a dat roade de cele mai multe ori, Dnipro având 3/18 la aruncările de pe semicerc după 20 minute de joc. Unul dintre coșurile de trei puncte al echipei vizitatoare a venit chiar pe sirena ce a anunțat încheierea primului act, scorul după zece minute fiind de 19-18 în favoarea lui Dnipro.

Oradea a avut numeroase acțiuni duse la limita timpului de atac. Câteva dintre ele au fost concretizate chiar pe sirenă sau înaintea acesteia Stephen Holt și-a adus aportul în ambele faze ale jocului pentru CSM. El a înscris de trei ori de pe semicerc și avea 11 puncte la jumătatea partidei, alături de trei intercepții. Repriza s-a terminat cu două aruncări libere transformate de către Nikola Markovic. Dnipro a avut ultima aruncare din această perioadă de joc, dar aceasta a fost imprecisă astfel încât scorul după 20 minute de joc era de 38-35 pentru roș-albaștri.

Repriza secundă a început favorabil echipei gazdă. Nikola Markovic a etalat o serie de procedee impresionante și de mare productivitate pe tabela de marcaj, strălucind din punct de vedere ofensiv. Arturas Valeika a reușit un coș de trei puncte, iar CSM-ul a reușit să se desprindă la peste zece lungimi, după un joc defensiv similar cu cel practicat în prima jumătate. Astfel, oradea conducea cu scorul de 58-50 la intrarea în secvența decisivă.

Sfertul al 4-lea a fost echilibrat, dar orădenii au rămas în avantaj pe tabela de marcaj. Echipa antrenată de Cristian Achim a găsit ținta de pe semicerc, cu Stephen Holt impresionant la acest procedeu. Dnipro a reușit să se apropie la două posesii, dar nu a putut să anuleze întreg deficitul. Oradea a rămas în control până la finalul confruntării, cu aceiași Holt și Markovic în prim plan.

Stephen Holt a totalizat 22 puncte, Nikola Markovic a adăugat 21 puncte, iar Giordan Watson a terminat cu 12 puncte, 8 pase decisive pentru echipa orădeană. De cealaltă parte, Vytacheslav Bobrov a totalizat 17 puncte, iat DJ Cooper a livrat 13 pase decisive.

CSM CSU Oradea avansează în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup, unde se duelează cu Reggio Emilia.